Šta je Teodosićev san? Zvezda i on u finalu Evrolige!

nikada se ne zna

Šta je Teodosićev san? Zvezda i on u finalu Evrolige!

Kapiten srpske reprezentacije dao je opširan intervju za agenciju Beta u kome je govorio o raznoraznim zanimljivim temama
Objavljeno:

Kapiten košarkaške reprezentacije Miloš Teodosić rekao je da Srbija ne treba da brine za budućnost košarke jer je neverovatno talentovana nacija, ali da su za rezultate potrebna ulaganja. - Misim da nikada nećemo imati brigu oko budućnosti jer smo neverovatno talentovana nacija za košarku. Ipak, osim toga potrebno je da verujemo u svoju decu i da nekada i svesno žrtvujemo rezultat da bismo od klinaca napravili šampione. Naravno, potrebno je i ulaganje, a košarka je jedan od sportova koji je mnogo doprineo afirmaciji Srbije - rekao je Teodosić u intervjuu agenciji Beta. Teodosić je istakao da mu se posebno dopada srpski centar Nikola Jokić, koji nastupa za Denver u NBA ligi.

Fonet/Fonetap
- Nemam potpuni uvid u sve srpske talente pa ću se ovoga puta setiti onoga koji možda više i nije talenat nego već izgrađen košarkaš. Mislim na Nikolu Jokića, NBA košarkaša - kazao je ovaj 28-godišnji plejmejker. Teodosić će na leto pokrenuti košarkaški kamp pod nazivom "TEO4", koji će trajati od 10. jula do 11. avgusta i čija će baza biti na Srebrnom jezeru. Kako je naveo, planirane su četiri smene pod nadzorom četiri renomirana stručnjaka, čija imena još ne želi da otkrije. - Ideja je zaživela posle nekoliko godina i za sada je realizujemo po planu. TEO4 će svoju bazu imati na Srebrnom jezeru koje je zaista mesto sa svim uslovima za dečake od 10 do 16 godina da uče košarku. U fazi smo izgradnje četiri terena od kojih će jedan biti pokriven, a ujedno i renoviramo hotel, odnosno smeštaj za decu. Uslovi će biti kakvi i treba da budu za decu koja uče da igraju i vole košarku. Program sam lično pisao uz, naravno, pomoć dokazanih trenera, a ujedno ću biti prisutan na kampu, shodno svojim obavezama, kako bi deca imala maksimalnu podršku i pomoć. Pripremili smo i poklone za svakog učesnika odnosno majice, dresove i šortseve, kako bi zauvek imali uspomene sa kampa - rekao je Teodosić.
Srbija je letos zauzela četvrto mesto na Evropskom prvenstvu, pošto je izgubila od Litvanije u polufinalu, a potom i od domaćina Francuske u borbi za bronzanu medalju. Teodosić je istakao da je reprezentacija izvukla pouke i da veruje u bolji rezultat na svakom narednom takmičenju. - Svakako bi najbolje bilo da smo osvojili titulu i da smo se plasirali direktno na Olimpijske igre, ali nismo i idemo dalje. Utisci su sumirani, pouke izvučene i ostaje nam samo da verujemo da će svako sledeće takmičenje biti bolje. Motiv imamo uvek, bez obzira na to da li je iza nas uspeh ili neuspeh - naveo je Teodosić. On je dodao da bi reprezentaciji Srbije mnogo značilo da kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru igra na svom terenu, ali da je obaveza da se pruži maksimum, gde god da se taj turnir održi.
- Mnogo bi nam svima značilo da se za Rio borimo pred svojim navijačima i u domaćoj atmosferi, tu nema dileme. Ipak, gde god da bude kvalifikacioni turnir, obaveza je Srbije da da maksimum - naveo je Teodosić. Prema njegovim rečima, učešće na Olimpijskim igrama je san svakog sportiste. - San svakog sportiste je da pobeđuje na Olimpijskim igrama i da bude deo te najveće smotre sporta na svetu. Nadam se da ću zajedno sa drugovima izboriti tu šansu - kazao je kapiten srpskog nacionalnog košarkaškog tima. Kada je reč o njegovim nastupima za ruski CSKA iz Moskve, Teodosić je kazao da je vreme da sa ruskim klubom osvoji Evroligu. - Ako mene pitate, moje želje odnosno ambicije, uvek je vreme. Ipak, i drugih 12 košarkaša u dresu rivala želi pobedu pa videćemo kakvog ćemo uspeha biti ove sezone. Imamo kvalitet, imamo samopouzdanje i nadamo se pobedama na svakoj sledećoj utakmici, jer je fajnal for još daleko - kazao je on.
Jelena Vučetić
On nije želeo da govori o svojim igrama ove sezone i istakao da mu je bliska budućnost vezana za CSKA. - Uvek sam voleo da drugi govore o mojoj formi pa ne bih mnogo komentarisao sopstvene partije. Trudim se da pričam pod koševima i uvek dam maksimum. Imam ugovor do leta 2017. godine pa je bliska budućnost vezana za Moskovljane, a za kasnije ćemo videti. Svakako ne volim da planiram mnogo unapred jer nikad se ne zna - dodao je srpski plejmejker. Teodosić je rekao da zbog obaveza u Moskvi ne stiže mnogo da prati Jadransku ligu, ali da prati Crvenu zvezdu i Metalac iz Valjeva. - Ne stižem da gledam Jadransku ligu, samo poneku utakmicu Crvene zvezde i, naravno, Metalca iz Valjeva, pa ne bih mogao da sudim o kvalitetu same lige. Raduje me što su naši klubovi uvek u vrhu - rekao je Teodosić i dodao da ne želi da poredi Jadransku ligu sa VTB ligom u kojoj nastupa, jer u takmičenju u kom nastupa ima mnogo kvalitetnih evroligaša. Prema njegovim rečima, Zvezda je u Evroligi pokazala da ima kvalitet, uprkos lošem početku sezone.
Saša Pavlić Koky
- Zvezda je počela lose, ali posle je pokazala da ima kvalitet i da uz sjajnu publiku može svakoga da pobedi u Beogradu - kazao je on. Upitan da li bi voleo da mu Zvezda bude protivnik u četvrtfinalu Evrolige, Teodosić je odgovorio odrično. - Iskren da budem, ne bih voleo taj duel u četvrtfinalu, predlažem da se sretnemo u finalu - rekao je Teodosić uz smeh. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.