NCAA: NJUMANOV ŠOU! Kanzas posle produžetka do F4, Vilanova rutinski sa Teksasom! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

ELIT-EJT

NCAA: NJUMANOV ŠOU! Kanzas posle produžetka do F4, Vilanova rutinski sa Teksasom! (FOTO) (VIDEO)

Susret u "Senturilink Centru" u Omahi je obeležio Malik Njuman

Objavljeno:

U noći između nedelje i ponedeljka su odigrane preostale dve utakmice Elit Ejt faze NCAA tunira. Nakon Lojole i Mičigena, plasman na završni turnir su izborili Vilanova i Kanzas.

Vajldketsi su savladali Teksas Tek rezultatom 71:59 i tako izborili učešće na završnom turniru šesti put u svojoj istoriji. Prethodni put kada se našla na Fajnal foru ekipa Vilanove je osvojila titulu. To se dogodilo pre dve godine.

Mnogo više uzbuđenja je viđeno u duelu Kanzasa i Djuka, koji su Džejhoksi rešili usvoju korist rezultatom 85:81 posle produžetka. U regularnom toku susreta rezultat je bio 72:72. Kanzas je na taj način izborio plasman na 15. Fajnal for u svojoj istoriji, prvi posle šest godina.

Susret u "Senturilink Centru" u Omahi je obeležio Malik Njuman (21, 191), koji je ostvario učinak od 32 poena, sedam skokova, tri ukradene lopte i dve asistencije.

Njuman je ubacio svih 13 poena Džejhoksa u produžetku i na taj način ih odveo u polufinale. Pratili su ga Ledžerald Vik sa 14 poena, Devonte Grem sa 11 poena, šest skokova i šest asistencija, odnosno Svjatoslav Mihaljuk sa 11 poena, 10 uhvaćenih lopti i pet asistencija.

BONUS VIDEO: Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.