IMA NEKA ČUDNA VEZA: Jedini dan u istoriji kada Grobari tri puta plaču, dva puta od sreće i jednom od tuge! (VIDEO)
Grobari i Partizan baš pamte 25. april, Foto: Saša Pavlić Koky

Neverovatna povezanost

IMA NEKA ČUDNA VEZA: Jedini dan u istoriji kada Grobari tri puta plaču, dva puta od sreće i jednom od tuge! (VIDEO)

Tri izuzetno važna događaja za crno-bele dogodila su se na današnji dan

Objavljeno:

Košarkaški klub Partizan i 25. april imaju neku tajnu vezu i to se pokazalo kroz istoriju, jer je ovaj datum veoma značajan za istoriju najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.

Čak tri događaja od istorijskog značaja dogodila su se za klub na ovaj današnji datum.

Krenimo prvo od najvažnijeg, a to je plasman na fajnal-for Evrolige davne 1997. godine kada su baš 25. aprila te godine crno-beli savladali u majstorici CSKA iz Moskve i plasirali se treći put u svojoj istoriji na završni turnir.

Nakon što su obe ekipe bile dobile mečeve na svojim terenima, odluka je padala u trećem međusobnom susretu koji se igrao u krcatom Pioniru i u paklenoj atmosferi.

Do trijumfa 89:77, ekipu koju je sa klupe vodio Milovan Bogojević, predvodio je Predrag Drobnjak sa 21 postignutim poenom.

Na fajnal-foru u Barseloni je Partizan doživeo oba poraza, najpre od Kindera u polufinalu 83:61, a potom u borbi za treće mesto od AEK-a, 58:44.

Partizan: Đokić 7, Brkić 16, Dozet, Čubrilo 7, Koprivica 3, Varda, Tomašević 8, Radošević 13, Drobnjak 21, Lukovski 14.

CSKA: Veb 17, Šakulin 2, Panov 15, Tihonenko 12, Judin 1, Kurašov 2, Vetra 11, Domani 7, Dajneko 10.

Drugi put kada navijači i Partizan slave 25. april jeste sada već čuvena ona "Kecmanova trojka" iz Zagreba koja će zauvek biti upisana u anale košarke na prostorima čitavog Balkana.

Te 2010. godine crno-beli su branili titulu regionalnog šampiona na fajnal-foru u hrvatskoj prestonici i u jednom momentu se učinilo da je neće odbraniti, pogotovo kada je Bojan Bogdanović pogodio trojku za 74:72 na manje od sekund pre kraja meča.

Ludačko slavlje u dvorani je počelo, niko nije obraćao pažnju na teren i to je bila najveća greška, Dušan Kecman je tražio loptu i na šest stotinki pre kraja je uputio šut, a lopta je prošla kroz mrežicu za potpuni šok na tribinama i na terenu.

Pregledani snimak je utvrdio da je sve bilo regularno i počelo je opšte slavlje beogradskog tima.

- Sreća je bila samo to što je sudija uhvatio loptu odmah i zaustavio instiktivno vreme. On drži loptu i samo čeka da izvedemo loptu, pa da svira kraj kako bi igrači Cibone nastavili da se raduju. Ja gledam vreme, vidim 0.6 sekundi i razmišljam: Pa dobro, imamo još jedan šut! Rašić se odnekud pojavljuje, sudija mu gura loptu u ruke, a ja kako sam je primio i šutirao, samo se čulo ''tap-tap'' i muk. Kao da je neko ugasio ton - setio se Dušan Kecman u svom intervjuu za "Vice" tog trenutka.

Cibona: Vrbanc, Gordon 31, Bogdanović 5, Radošević, Vukušić, Andrić 2, Bagarić, Udrih 5, Tomas 31.

Partizan: Roberts 13, MeKejleb 7, Kecman 7, Milošević, Rašić 11, Mitrović, Božić 11, Marić 14, Veseli 8, Đekić, Vraneš 4.

Međutim, sudbina ume ponekad nakon dosta nagrađivanja i da bude surova, a takva je bila prema Partizanu na današnji dan 2013. godine i to baš u Beogradskoj areni na fajnal-foru.

U polufinalu protiv Cedevite posle očajno odigranog napada crno-belih u poslednjem minutu, lopta stiže do Nolana Smita koji trči u napad i iz naskoka skače iza linije za tri poena i postiže koš.

Od tog momenta najtrofejniji srpski klub nikako da se oporavi, ostali su bez učešća u Evroligi posle 13 godina i dalje se nisu vratili, a uz to ni na drugim nivoima im nikako ne cvetaju ruže.

Partizan: Tepić 8, Lovernj 10, Pavlović 25, Dalo, Milutinov 2, Bogdanović 15, Gagić 8, Musli, Šalić, Andrić, Bezbradica, Bertans 8

Cedevita: Mazalin, Zubčić 4, Ramljak 9, Babić 12, Delaš, Smit 12, Rej 7, Suton 10, Bilan 14, Nurkić 13, Batić, Baždarić.

BONUS VIDEO: Isključeni Suma napušta igru 157. Večitom derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.