BOGI JE KRALJ SAKRAMENTA: Kako je Srbin za sedam meseci postao glavni igrač Kingsa?! Evo detaljnog objašnjenja! (VIDEO)
Foto: AP

samo Kraljevski stil

BOGI JE KRALJ SAKRAMENTA: Kako je Srbin za sedam meseci postao glavni igrač Kingsa?! Evo detaljnog objašnjenja! (VIDEO)

U samo jednoj sezoni, Bogi je uspeo da se transformiše od znaka pitanja kod trenera Jorgera, do najvažnijeg šrafa u timu Kingsa

Objavljeno:

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je ocenjen kao najkompletniji igrač Sakramento Kingsa u protekloj sezoni, od strane svoje franšize.

Uspešno je pokrivao tri pozicije u ekipi, bio je najdinamičniji dodavač u svom timu, a uz to je pogađao sa svih pozicija na terenu uz izuzetno respektabilne procente šuta iz igre. Jednom rečju - Bogi je radio sve.

Bogdanova ofanzivna raznovrsnost mu je pomogla da se tokom sezone transformiše od velike nepoznanice u timu Kingsa, do okosnice tima koju je Dejv Džorger koristio kao primarnog igrača u ofanzivi "kraljeva", akumuliravši najbolji prosek minutaže u ekipi iz glavnog grada Kalifornije.

Kada se na terenu nalazio sa plejadom mlađih igrača, bio je stub i razum u haosu koji je donosila mlađa "petorka", dok se njegova zrelost u igri odlično uklapala sa sporijim tempom igre koja je bila prisutna kada je na terenu bila veteranska družina.

Kada je dobijao ulogu glavnog organizatora igre (što se nije dešavalo prečesto), Bogi je prikazivao mogućnost da preuzme teret organizacije napada i uspešno sprovede trenerove zamisli u delo.

Bio je drugi po proseku asistencija u svom timu (3,3), a treći po procentu uspešnosti pasova (9,4%) i ukupnom broju pasova (2,747) , dok su ispred njega jedino bile primarne opcije na poziciji plejmejkera tima iz Sakramenta.

"Srpski snajper" je takođe prikazao zavidan nivo igre u šuterskom segmentu. Bio je najbolji u svom timu sa 47% uspešnosti kada je šutirao sa poludistance (23. u celoj ligi). Pored toga je iza linije 7.25 imao uspešnost od 39%, što je drugi najbolji procenat u timu Kingsa a 79. u celoj NBA ligi.

U tri najzastupljenija segmenta igre tima Sakramenta, Bogdan je prednjačio kao igrač koji je najbolje iznosio svoje zadatke. Džorger je najviše forsirao "pik end rol" (24%), "spot-ap" (18%), i igru u tranziciji (14%).

Znači, 56% igre Kingsa se svodilo na ova tri segmenta, a Bogi je u tim segmetnima igre bio prvi, prvi i peti. Iako je dobijao najviše minuta u proseku, Bogdan se pokazao i kao slab trošadžija, pošto je uzimao samo 9,9 šuteva po meču, mada je realno da igrač njegove pozicije i kalibra uzme mnogo više šuteva u toku meča.

Da sumiramo situaciju za kraj.

Bogdan Bogdanović spada u lagano izumirući format igrača, koji poseduje širok dijapazon ofanzivnih i defanzivnih mogućnosti i koji može da radi od svega pomalo na terenu za svoju ekipu.

Iako je prečesto ove sezone igrao van svoje primarne šuterske pozicije (provodio je samo 38% vremena u igri na poziciji beka šutera, dok je na poziciji niskog krila igrao čak 59%), i dalje je uspevao da pozitivno utiče na igru Sakramenta iz noći u noć.

On je u svojoj ekipi "najprirodniji" asistent, koji je tokom cele sezone svojim saigračima otvarao prostor i delio pravovremene lopte. A od njegove igre, najviše su benificirale četvorke i petice Kingsa.

Sledeće sezone bi trebali da vidimo agresivnijeg Bogija koji nam je svima jako poznat i drag. Što u samom šutu, što u prodoru na koš, Bogdan mora da preuzme veći broj lopti.

U samo jednoj sezoni, Bogi je uspeo da se transformiše od znaka pitanja kod trenera Džorgera, do najvažnijeg šrafa u ekipi.

Njegovih 25 godina, i veliko iskustvo koje je stekao igrajući u Evropi i za reprezentaciju Srbije, pomogle su da adaptacija prođe glatko, pa se od Bogdana sledeće godine očekuje još više napretka i uticaja u igri Kraljeva.

BONUS VIDEO: Saša Ilić posle pogotka za pamćenje protiv Čuke

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.