ILI ĆEŠ DA BUDEŠ MAFIJAŠ ILI KOŠARKAŠ! Vujošević hteo da najuri Bogdanovića po povratku u Partizan! (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koky

dogodovština

ILI ĆEŠ DA BUDEŠ MAFIJAŠ ILI KOŠARKAŠ! Vujošević hteo da najuri Bogdanovića po povratku u Partizan! (FOTO)

"Znao sam šta hoću, a i on je uveo pravila ponašanja. Bili smo mladi i sve nas je kontrolisao"

Objavljeno:

Naš poznati sportski novinar Darko Plavšić izdao je knjigu pod nazivom NBA Srbija gde se mogu naći brojne dogodovštine naših košarkaša u najjačoj ligi sveta, kao i mnoge priče iz najluđeg košarkaškog karavana koje u sebi sadrže i Srbe u glavnim ulogama.

Bogdan Bogdanović je od prošle sezone u Kaliforniji, tačnije u Sakramentu, a i on je dao svoj doprinos u ovom sportskom štivu, ispričavši anegdotu iz perioda kada je igrao za Partizan pod trenerskom palicom Duška Vujoševića.

foto: Saša Pavlić Koky

- Sećam se našeg prvog susreta. Rekao mi je: 'Čujem da izlaziš po gradu i da se zezaš. To kod mene neće moći, ako želiš da postaneš košarkaš, bićeš košarkaš, a ako hoćeš da budeš mafijaš, onda prestani da treniraš'. Znao sam šta hoću, a i on je uveo pravila ponašanja. Bili smo mladi i sve nas je kontrolisao. Mene, možda, i najviše jer sam bio nemiran. Lea Vestermana i Nikolu Milutinova nije morao praktično nikada. Zvao bi me telefonom uveče da proveri da li sam tu, ali nije toliko često radio takve stvari jer je znao da ne smemo da ga prevarimo. Imao je autoritet. Trenirali smo svakog dana. Posle utakmica smo imali jutarnje šuterske treninge. Imao je odlične vežbe i objašnjavao nam je košarku na drugi način. Za njega to nije samo igra da probaciš loptu kroz obruč. Talenat koji poseduješ trebalo je proširiš kroz neke druge stvari. Zato nam je i davao da čitamo knjige, da razvijamo vijuge koje bi oplemenile našu igru. Pročitao sam veliki broj knjiga. Davao nam je i stare filmove, njih sam malo manje gledao. Nisu mi bili zanimljivi. Voleo sam i ranije da čitam. Posebno knjige poput 'Harija Potera' i 'Gospodara prstenova.

foto: Saša Pavlić Koky

Svi znate kraj, Bogdanović je poslednje sezone u crno-belom dresu postigao čak 123 poena u četiri meča sa Crvenom zvezdom i bukvalno sam osvojio titulu prvaka Srbije i zatim otišao u Fenerbahče.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.