Srbija pregazila Italiju: Teodosić se poigravao sa Azurima! (FOTO) (VIDEO)

Pukla stotka

Srbija pregazila Italiju: Teodosić se poigravao sa Azurima! (FOTO) (VIDEO)

Srbija je bez poraza završila grupnu fazu i sa prvog mesta ide u osminu finala
Objavljeno: 14:06h

Pukla je stotka u Berlinu! Srbija je napunila do vrha koš Italije 101:82 i osvojila prvo mesto u grupi B na Eurobasketu. Perfektno su Orlovi odigrali prvu fazu takmičenja i bez ijednog poraza putuju u Francusku gde će u nedelju igrati osminu finala, a protivnik će im biti poznat po završetku meča Finska - Poljska.

Verovatno ni sanjao nije Aleksandar Đorđević da će njegovi puleni ovako odigrati grupnu fazu, ali ono što je sigurno najbitnije jeste da se forma podiže iz utakmice u utakmicu. Ako smo u prethodnom meču sa Turskom dobili konačno Teodosića, šta onda reći za ono što je mađioničar iz Valjeva radio Azurima tokom 40 minuta?
Poigravao se kapiten srpske reprezentacije sa protivnicima, u prvom poluvremenu igrao gotovo sam protiv njih i već tada sakupio 19 poena na svom kontu, a onda ih u drugom dokusurio. Na kraju 26 poena, 8 asistencija i bezbroj precizno kreiranih napada. Čini se kao da na svakoj novoj utakmici ovim standardnima se pridruži neko novi od igrača koji pokaže da je u usponu forme i to je ono što je najveća snaga srpskog tima.
Teodosić je od početka dirigovao dešavanjima na meču i uz pomoć ostalih počeo da gradi vođstvo koje je vrlo brzo bilo dvocifreno. Italijani su nam zapretili samo dok on nije bio na terenu u prvom delu meča i bili u prilici da nas ugroze, ali je Teov povratak vratio stvari na mesto. U drugom poluvremenu su se probudili i svi ostali, počev od Bjelice, Raduljice, Kalinića, Bogdanovića, pa sve do Nedovića i Ercega, a protiv takve Srbije Azurima jednostavno nije bilo spasa i stotka je morala da pukne.

SRBIJA - ITALIJA 101:82 Srbija
Italija 40. minut
36. minut
92:73 33. minut 30. minut 26. minut
23. minut 20. minut
20. minut 19. minut
17. minut 42:31
13. minut 10. minut 9. minut 8. minut
5. minut 2. minut
1. minut

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.