KAKO OBJASNITI STRANCIMA ZNAČAJ MEČA S GALATASARAJEM? Milan Tomić ima svoje načine!
Milan Tomić, Foto: Adria Media TV

TRENER ZVEZDE PRED VELIKI DERBI

KAKO OBJASNITI STRANCIMA ZNAČAJ MEČA S GALATASARAJEM? Milan Tomić ima svoje načine!

U utorak je u Evrokupu na programu meč između Zvezde i turskog predstavnika, a svi već znamo šta se u prošlosti sve dešavalo na tom duelu

Objavljeno: 18:19h

Crvena zvezda u utorak u Hali Pionir dočekuje Galatasaraj u okviru 5. kola Evrokupa, a pred taj meč novinarima se obratio trener crveno-belih Milan Tomić.

- Ovo jeste specifična utakmica, posebno posle tog događaja u Istanbulu. Moramo da budemo spremni da 40 minuta budemo na vrhuncu. Svi znamo da će biti prepuna hala, a navijanje treba da bude samo pozitivno za naš tim, kako bi nam dali energiju - počeo je Tomić svoje izlaganje.

Ovaj meč dolazi posle pobede u ABA ligi nad FMP, ali i posle prvog poraza u Evrokupu.

- Na svakoj utakmici ima šanse da se ispravljaju greške i da se trenira. Moramo da radimo tokom cele godine i da pripremamo tim za velike mečeve, kao i za male, ali uvek su manje utakmice one gde treba da budeš najoprezniji. Analiza se pravi i posle pobede i posle poraza - rekao je Tomić.

Prethodni duel Zvezde i Galatzasaraja u Pioniru
Prethodni duel Zvezde i Galatzasaraja u Pioniru foto: Espreso

Kako trener crveno-belih vidi ekipu Galatasaraja?

- Imaju talenta u napadu, kao što je Harison. Kvalitetna su ekipa, daju 85.6 poena po utakmici. Sigurno da je bitno da spustimo tu brojku da bismo mogli da pobedimo.

Posle mnogih mečeva nije bio zadovoljan skokom, a Galatasaraj je poznat po dobrim brojkama u tom segmentu, kao i po velikom broju asistencija po meču.

- U savremenoj košarci više nema igrača kao što je bilo u moje vreme koji mogu da daju po 40 i 50 poena. Igra se timski, a mi tako treba da igramo i odbranu, a takvi da budemo i u skoku.

Poslušajte šta je još trener crveno-belih imao da kaže pred ovaj meč, a posebno interesantna je bila izjava o tome kako je spremao strance za ovaj meč, koji ne znaju njegov ceo značaj.

(U.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.