NE RAZMIŠLJAM O NBA, NE ŽELIM DA IZGUBIM FOKUS: Vasa Micić igra sezonu karijere, Efes je sa njim sasvim drugi tim!
Vasa Micić je MVP Evrolige za novembar, Foto: Saša Pavlić Koky

krenulo ga

NE RAZMIŠLJAM O NBA, NE ŽELIM DA IZGUBIM FOKUS: Vasa Micić igra sezonu karijere, Efes je sa njim sasvim drugi tim!

Micića izabrala Filadelfija 2014. godine kao 52. pika na draftu

Objavljeno:

Srpski plejmejker Vasilije Micić govorio je za portal "Eurohoops" o svojoj sjajnoj sezoni u Efesu, kao i o mogućem preseljenju u najkvalitetniju košarkašku ligu na svetu.

Kraljevčanin je izabran za najkorisnijeg igrača Evrolige u novembru, a sa dobrim igrama je nastavio uz prosečnih 12,4 poena po meču, 5,5 asistencija i 2,7 skokova.

Micić je jedan od najboljih igrača Evrolige u sezoni, a portal "Eurohoos" je zaključio i da će biti u konkurenciji za MVP priznanje, kao i da je na radaru ekipa iz NBA lige.

- Iskreno ne razmišljam mnogo o NBA ligi sada. Ako o njoj budem razmišljao previše izgubiću fokus. A to ne želim da se desi. Imao sam kontakt sa ljudima iz Filadelfije 76ersa u prošlosti, ali je to bilo pre nekoliko godina. Ako nastavim sa individualnim radom i da dajem sve od sebe za tim, verujem da je onda sve moguće - rekao je Micić.

Vasa Micić na meču protiv Nemačke
Vasa Micić na meču protiv Nemačke foto: Starsport©

Micića izabrala 2014. godine kao 52. pika na draftu, a on je godinu dana ranije imao priliku da na SP U19 u Pragu sa reprezentacijom Srbije igra protiv onih koji su našli svoje mesto u NBA ligi.

- Prvi put sam protiv američkih igrača igrao kada sam imao 19 godina u Pragu. Tada sam shvatio koje stvari treba da unapredim. Jedna od najvažnijih je bilo moje telo. Iako sada kao plejmejker u Evropi smatram da je ono dobro, za NBA ligu je ono prosečno. Ali kao što sam rekao, ne želim da razmišljam previše o NBA ligi. Moj fokus je na Anadolu Efesu. Srećan sam sa svojom ulogom ovde, što je za mene u ovom trenutku važno. Dobra je prilika, ja ću je iskoristiti i videćemo - kazao je Micić.

Vasilije Micić igra sezonu karijere
Vasilije Micić igra sezonu karijere foto: EPA/Elvira Urquijo

Efes ove sezone igra dobro i nalazi se na 4. mestu u EL sa skorom 8-4.

- Imamo već velik broj pobeda, ali je potrebno još vremena da 'kliknemo' kao tim. Ukupno osećam da ovaj tim ima dobar kapacitet. Još je rano, ali imamo dobru sezonu. Mnogo igrača doprinosi, svaki ima sjajan potencijal, a može još da se napreduje. Verujem da su ispred nas dobra vremena - dodao je srpski reprezentativac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.