ISTERAO JE SVOJE: Vlasnik Sakramenta seli ekipu iz grada! Bogdan i Bjelica igraće tamo gde niko nikada nije!
Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, Foto: AP/Rich Pedroncelli

PRVI PUT

ISTERAO JE SVOJE: Vlasnik Sakramenta seli ekipu iz grada! Bogdan i Bjelica igraće tamo gde niko nikada nije!

Ekipa za koju nastupaju srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, odigraće dva meča protiv Indijane Pejsersa

Objavljeno:

Vlasnik Sakramento Kingsa Vivek Ranadive od 2013. godine pokušava da odvede ekipu u Indiju, zemlju u kojoj je rođen, i tamo odigra jedan meč.

Prema svemu sudeći, želja će mu biti ispunjena, javlja "USA today". Ekipa iz Kalifornije, za koju nastupaju srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, odigraće dva meča protiv Indijane Pejsersa u predsezoni, 4. i 5. oktobra 2019. godine.

Domaćin ovih duela biće NSCI Dom u Mumbaju i Kingsi će biti prvi severnoamerički profesionalni sportski tim koji će nastupati u Indiji. Sve je ugovorio Mark Tejtum koji je saopštenje ovim povodom izdao u četvrtak.

- Kao Amerikancu indijskog porekla, čast mi je što pomažem zemlji u kojoj sam odrastao u ovom istorijskom momentu - rekao je Ranadive.

NBA liga je 2011. godine otvorila kancelariju u Mumbaju, a 2017. godine i NBA Akademiju Indija za razvoj mladih talenata. Do sada je više od 350 NBA utakmica bilo emitovano na indijskim televizijskim kanalima, a 78 od njih bilo je komentarisano na Hindu jeziku.

- Naša prva utakmica u Indiji pomoći će da se razvije košarkaški potencijal u ovoj zemlji - rekao je Adam Silver, komesar NBA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.