ZA TO SE ŽIVI! DA UĐEŠ NA TEREN I ČUJEŠ GROBARE! Zovu ga Munja, a najveći san mu je da zaigra za Partizan!
Strahinja Jovanović je jedan od najboljih igrača ABA 2 lige, Foto: druga.aba-liga.com

Partizane, obrati pažnju

ZA TO SE ŽIVI! DA UĐEŠ NA TEREN I ČUJEŠ GROBARE! Zovu ga Munja, a najveći san mu je da zaigra za Partizan!

Jedan od najboljih košarkaša u ABA 2 ligi i u KLS

Objavljeno:

Šira košarkaška publika vrlo malo zna o Strahinji Jovanoviću, ali nakon njegove izjave, sa posebnom pažnjjom će njegovu dosadašnju karijeru istražiti i ubuduće pratiti i navijači Partizana, a verovatno i uprava kluba.

U pitanju je plejmejker Vršca koji trenutno ima treći najbolji učinak u ABA 2 ligi sa ukupnim indeksom korisnosti 260, dok mečeve u proseku završava sa 16 poena i pet asistencija.

Jovanović je član Megine generacije u kojoj su bili i Rade Zagorac i Nikola Jokić, ali je on morao da se bori na drugačiji način za svoj košarkaški put, preko koledža u Americi, potom igranja u srpskim klubovima da bi trenutno stigao do najboljih igara u dosadašnjoj karijeri.

Strahinja Jovanović ima želju da zaigra za Partizan
Strahinja Jovanović ima želju da zaigra za Partizan foto: druga.aba-liga.com

On je u intervjuu za "B92" ispričao da mu je životni san da jednog dana obuče dres Partizana i ponovo zaigra sa nekadašnjim saigračem Zagorcem.

- To su neke želje... Kao klinac sam počeo da treniram u Partizanu, u onim slavnim danima sam išao na utakmice sa tatom i uživao sam da gledam. Taj 'Pionir', kada se hala napuni to ne može rečima da se opiše sa tribine, a voleo bih da znam i kakav je osećaj na terenu. To mi je dečačka želja. O tome je pričao i Rade Zagorac kada je došao u klub. Nas dvojica smo odrasli zajedno, živeli zajedno. Želja da se igra za Partizan će uvek biti prisutna, nešto za šta se živi... Da uđeš na teren i čuješ navijače. Jednom u karijeri bih voleo da mi se ostvari - ispričao je svoju želju Jovanović.

Ono što je posebno interesantno jeste njegov nadimak "Munja" po kome ga znaju u košarkaškim klubovima, a dobio ga je na veoma zanimljiv način u mlađim kategorijama.

- Bili smo klinci i ja pogodim neku ludu trojku za pobedu protiv Crvene zvezde, i tadašnji trener Marko Tabaković iz neke euforije kaže 'Bravo, Munjo'. Iz te neke šale je ostalo to 'Munja'. Sada imam 22 godine i dalje sam Munja. Mnogo ljudi me zna pod tim nadimkom, a kada im kažem da se zovem Strahinja, mnogi ne veruju - ispričao je Jovanović.

"Munja" u KLS ligi, koju igra uporedo sa ABA 2, prosečno beleži 17 poena i 5,5 asistencija po utakmici. Bio je i učesnik Univerzijade sa reprezentacijom Srbije i zauzeo četvrto mesto, a bio je jedan od vodećih igrača u tom timu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.