SRBIJA GAZILA REDOM: Ko sme da joj stane na put ka finalu? (FOTO)
Foto: Dado Đilas

REZIME GRUPNE FAZE

SRBIJA GAZILA REDOM: Ko sme da joj stane na put ka finalu? (FOTO)

Bilo je iznenađenja, prijatnih i neprijatnih, razočarenja i ekstaze, a najbolju košarku su igrali srpski Orlovi
Objavljeno: 14:02h

Prva faza Evropskog prvenstva u košarci je završena i sledi početak eliminacione faze od osmine finala koja će se igrati u subotu i nedelju. Tokom grupnog dela takmičenja na Eurobasketu možemo reći da su favoriti uglavnom opravdali svoje uloge i obezbedili plasman dalje, ali isto tako bilo je iznenađenja, prijatnih i neprijatnih. Evo i kratkog sažetka grupne faze, pa krenimo redom.

Grupa A U grupi koja je igrana u Monpeljeu, domaćini Francuzi su opravdali svoju ulogu i zauzeli prvu poziciju bez poraza. Svakako je najneprijatnije iznenađenja eliminacija Rusije odmah na startu, ali su zato Finci i Izraelci oduševili.
Grupa B Srbija je pomalo neočekivano ubedljivo bila prva u takozvanoj "grupi smrti" ispred Španije, Turske, Italije i domaćina grupe Nemačke. Orlovi su bez poraza obezbedili 1/8 finala. Najneočekivaniji nastup su imali drugi glavni favoriti za zlato uoči početka šampionata, Španci, koji su tek u poslednjem kolu posle produžetaka pobedili Nemačku i prošli dalje.
Grupa C Grčka je, kao i Srbija u Berlinu, protutnjala kroz Zagreb i sa svih pet pobeda ušla u eliminacionu fazu. Hrvati kao domaćini jesu bili drugi, ali su igrali po principu "toplo-hladno", uz mučenja protiv Holandije i poraz od Gruzije koja je takođe prošla dalje. Najneočekivaniji su rezultati Makedonije koja je zabeležila samo 1 pobedu i ispala.
Grupa D U grupi koja je čini se po rejtingu reprezentacija bila najslabija bilo je puno iznenađenja. Litvanci su uz puno problema ipak osvojili prvo mesto, a najprijatnije iznenađenje su sigurno napravili Česi. Od Belgijanaca se očekivao prolaz, dok su Ukrajinci posle prošlo šampionata u Sloveniji sada potpuno razočarali i ispali.
Eliminaciona faza Posle ovakvog prvog kruga i na osnovu igara Srbije koja definitivno podiže formu iz meča u meč, možemo reći da našem nacionalnom timu stoji otvoren put do finala na stadionu u Lilu. U osmini finala idemo na Fince, dok se očekuje da nam u četvrtfinalu protivnik budu Hrvati za koje smo već rekli da igraju sa puno oscilacija, a uz to sa njima imamo odličnu tradiciju u međusobnim susretima koji takođe donose i određeni naboj na terenu i tribinama.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.