DA LI REPEŠA IMA KECA U RUKAVU? Misterizona uloga stranca pred duel sa Crvenom zvezdom!
Jasmin Repeša, Foto: Filip Plavčić

pred finale

DA LI REPEŠA IMA KECA U RUKAVU? Misterizona uloga stranca pred duel sa Crvenom zvezdom!

Vreme ja odlučujuću borbu za pehar ABA lige i plasman u Evroligu

Objavljeno:

Budućnost je spremna za duele sa Crvenom zvezdom u finalu plej-ofa ABA lige, poručio je strateg aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja Jasmin Repeša.

Hrvatski stručnjak je rekao da bi igranje u finalu ABA lige trebalo da bude privilegija za sve učesnike.

– Želeo bih da uživamo u tome, da serija protekne u najboljem redu. Neka to bude prava promocija košarke, to mi je veoma važno. Ako budu bolji – čestitaćemo, ali mi želimo da damo sve od sebe i da odemo do kraja, rekao je Repeša, uoči puta u Beograd - prenose „Vijesti“.

Crvena zvezda je će igrati bez plejmejkera Reglanda, ali Repeša ne veruje da će to biti problem za crveno-bele.

Ne može se govoriti da izostanak jednog igrača toliko znači ekipi sa tako dugom klupom. Oni imaju puno opcija na toj poziciji, ne samo Čovića. Ne vidim da je to neki hendikep za Zvezdu. Mi imamo na tom mestu igrače sa iskustvom i kvalitetom, očekujemo od njih doprinos na najvećem nivou. To očekujemo od igrača koji su igrali i koji znaju kako se igraju takve utakmice - kazao je Repeša.

Ne zanimaju ga dešavanja oko terena, saopštenja, podsećanja na prošlu sezonu.

Naše ogledalo je parket. Tamo će se videti kako smo se spremili i mentalno i tehničko-taktički, koliko smo fokusirani… Niti znam šta se priča, niti čitam, niti me zanima. Znamo da nas čeka domaćinska atmosfera i duel sa ekipom koja takvu atmosferu zna da koristi, tako da moramo da se spremimo da odgovorim - naglasio je Repeša.

Na pitanje da li se oseća pritisak važnosti meča, odgovorio je:

– Ja nemam pritisak, ovakve utakmice traže veći nivo koncentracije, budnosti, energije… To mi odgovara kao osobi, odgovara mi i atmosfera kakva nas čeka. To može da bude dobro i za ekipu.

Košarkaši Budućnosti
Košarkaši Budućnostifoto: Starsport©

Uloga Devina Vilijamsa za sada je misteriozna, nema ga na parketu, da li bi on mogao da bude iznenađenje…

– I mi i on bi voleli da ima neki doprinos. Svaki doprinos svakog igrača je veoma bitan. Ponekad veliku stvar donese igrač za tri-četiri minuta. Putuje sa nama, imaće određenu ulogu, videćemo na parketu kako će se pokazati - rekao je Repeša.

Prva utakmica finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti igra se u petak od 19 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.