ŽELJKOV SUPER KLINAC UBACIO 51 POEN: +76 za Fener! Kao da su igrali protiv pionira, što nije daleko od istine!
Željko Obradović je sa osmehom posmatrao šta radi Egehan Arna, Foto: Printscreen/Twitter/@BasketGundemi1

Rekord

ŽELJKOV SUPER KLINAC UBACIO 51 POEN: +76 za Fener! Kao da su igrali protiv pionira, što nije daleko od istine!

Ovako nešto nije viđeno skoro u evropskoj košarci

Objavljeno: 20:30h

Željko Obradović ostvario je verovatnu najubedljiviju pobedu u trenerskoj karijeri, dok je evropska košarka dobila novog "super klinca" Egehana Arnu.

Fenerbahče je upisao trijumf u šampionatu Turske od čak 76 poena razlike, a mladi Turčin je na ovom susretu postigao čak 51 poen, što se ne pamti kada je zabeleženo u evropskoj košarci.

"Kanarincima" je u ovom meču bio potreban trijumf dok je na drugoj strani bila Sakarija koja je već ispala iz lige i poslednje utakmice ligaškog dela igra samo sa igračima iz mladog pogona usled silnih finansijskih problema.

A kada je takva situacija, onda i ne čudi krajnji rezultat 138:62 što je najviše poena koje je Fener postigao ove sezone.

Talentovani 22-godišnji Arna je zaista dokazao zašto se već godinama o njemu govori kao o sledećoj velikoj zvezdi evropske košarke ostvarivši učinak o kome će se pričati.

Ukupno 51 postignut poen, šutirao je 10/15 za dva i 10/16 za tri poena. Na sve to dodao je i 14 skokova i 5 asistencija. Ukupan indeks korisnosti - 58!

Odličnu igru uz njega pružili su još i još jedan talentovani klinac Duverioglu sa 25 poena, zatim Erik Grin je postigao 16, a Marko Gudurić 15.

Fenerbahče sada čeka kiks Efesa kako bi ugrabio prvo mesto pred početak plej-ofa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.