Vujošević o hapšenju: Nisam krao pare s Kosova, niti sam tukao novinare kao Čović!

Večiti derbi

Vujošević o hapšenju: Nisam krao pare s Kosova, niti sam tukao novinare kao Čović!

Nastavlja se sukob dve zaraćene strane
Objavljeno: 22:49h

Bivši trener Partizana Duško Vujošević se oglasio u intervjuu za "Večernje novosti" povodom navoda da bi mogao biti uhapšen 8. aprila zbog privatnih tužbi koje su protiv njega podnele Crvena zvezda Železnik i Crvena zvezda sa Malog Kalemegdana Policija privodi Vujoševića zbog Čovića: Da li se sprema skandal veka u srpskoj košarci? Svako ko prati sport u Srbiji zna razloge sporenja između mene i gospodina Čovića. To je, s moje tačke gledišta, dijalog koji je prešao u sukob zbog neravnopravnog tretmana iz sfere finansija klubova, pre svega košarkaških klubova Partizan i Crvena zvezda, kada su u pitanju javna preduzeća i sponzori na koje vlast može da ima uticaj. Pošto se ne bavim pravnom materijom, nisam hteo da podižem tužbu. Nisam ni razmišljao o njoj - rekao je trener Limoža.

- Po informacijama koje sam imao, video sam da je Nebojša Čović podigao tužbu protiv mene. Na predlog mog advokata, podignuta je kontratužba, da bi spor mogao da bude normalno tretiran. U jednom trenutku advokat mi je objasnio da postoji predlog da se povuku tužba i kontratužba, da se ta stvar tako završi, pogotovo što sam ja već bio otišao iz Partizana. To sam prihvatio - kaže Vujošević. - Ostao sam iznanađen kada sam shvatio da postoji tužba dva kluba, Crvene zvezde iz Ljutice Bogdana i Crvene zvezde iz Železnika, po potpuno istim osnovama, kao ona Nebojše Čovića, koju je on povukao. Tako da je njegovo povlačenje žalbe služilo samo zato da se povuče moja kontratužba, a praktično su svi njihovi argumenti ostali u tužbama ta dva kluba. Već u samom startu u pitanju su još jedna igra i nekorektnost - rekao je najtrofejniji stručnjak "crno-belih" u istoriji.
- Pravosuđe treba da se brine o pravednosti. Shvatam da sam ovde na poslu. To što radim ne može da bude razlog da se ne pojavim na nekom ročištu, kada su u pitanju veoma ozbiljne stvari. Ali, kada su u pitanju ovakve igre i igrice, to treba da se prepozna i u najmanju ruku da se to ročište odloži do trenutka kada meni posao bude dozvolio da budem prisutan. - "Insajder" se nije bavio mojom biografijom. Niti sam krao pare s Kosova ili bilo kakve državne pare, niti sam tukao novinare, niti sam napravio bilo kakav ozbiljan prekršaj. Ulazio sam u verbalne rasprave s argumentima koji su bili i s jedne i s druge strane u pojedinim momentima malo izašli iz nekog normalnog takta. To je sve. Čovek koji nije pogrešio ne treba da se plaši - zaključio je Vujošević. (Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.