TROJKAŠKO VEČE CRVENO-BELIH: Čović nosio Zvezdu do pobede u Zagrebu!
Andrija Gavrilović ćesa klupe predvoditi crveno-bele, Foto: ABA liga

5, kolo aba lige

TROJKAŠKO VEČE CRVENO-BELIH: Čović nosio Zvezdu do pobede u Zagrebu!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 19:57h

Nastavljaju košarkaši Crvene zvezde sa da beleže trijumfe . Nakon slavlja nad Himkijem, u Zagrebu, crveno-beli su nadigrali su Cibonu u okviru petog kola ABA lige - 86:72.

Daleko od toga da je Zvezda briljirala, u jednom trenutku je delovalo da Cibona može do preokreta, ali ono što je najbitnije za klub sa Malog Kalemegdana je treća ostvarena pobeda i proboj na peto mesto ABA lige.

Utakmicu su obeležili odlični procenti sa tri poena crveno-belih i inspirisani Filip Čović, koji je meč završio sa 14 poena, dok je veoma bitnu ulogu imao i Perperoglu sa 15.

1 / 4 Foto: ABA liga

Ovo je bilo pravo trojkaško veče za crveno-bele, pošto su ubacili čak 14 trojki iz 23 pokušaja. Ono što bi trebalo da zabrine Gavrilovića jesu izgubljene lopte, kojih je bilo 17. Upravo je šut nosio Zvezdu tokom čitavog meča, videla se energetska potrošnja zbog naporne utakmice u Evroligi i tokom većeg dela duela u "Draženovom domu" srpski šampion se mučio, ali je na kraju na suv kvalitet upsiao treću pobedu u regionalnoj ligi.

Najefiksniji je bio Perperoglu sa 15, ali prva figura utakmice je Filip Čović koji je upisao 14 poena i podelio 4 asistencije, od kojih su neke bile za TV špice. Beron je upisao 13 poena, a ono što raduje zvezdaše je igra Ognjena Kuzmića koji je meč završio sa devet poena.

Kod domaćina najefikasniji je bio Bundović sa 15.

Sva dešavanja sa meča možete da pratite na našem lajv-blogu...

Četvrta četvtina: Delovalo je da su crveno-beli rešili pitaje pobednika na ovom meču, ali je usledila serija Cibone, koja je uspela da smanji na ispod deset razlike, pa je Gavrilović morao da reaguje tajm-autom. Cibona je napravila seriju 16:2. Čak 17 izgubljenih lopti crveno-belih. Lorenco Braun je ugasio požar sa pet vezanih poena.

1 / 3 Foto: ABA liga

Treća četvrtina: Nastavio je Filip Čović gde je stao u prvom poluvremenu, plejmejker Zvezde je postigao četiri trojke i nosi crveno-bele na ovom meču. Crveno-beli imaju nestvaran procentant trojki na ovom meču, izabranici Andrija Gavrilovića su pogodili 12 trojki iz 16 pokušaja. Sam kraj četvrtine obeležila je tehnička greška trenera Cibone. Zvezda vodi rezultatom 68:56.

Cibona - Crvena zvezda - 35:43

Druga četvrtina: Domaćin iznenadio Zvezdu agresivnom igrom, stekli su prednost od dva poena posle poena sa linije za slobodna bacanja, a svoj odgovor na to šalje i Stratos Perperoglu. Usledili su nešto bolji napadi crveno-belih, a trener Cibone je nakon trojke Dženkinsa pozvao tajm-aut. Zvezda je tržala prednost pre svega zahvaljujući ubačenim trojkama. Filip Čović je vezao dve trojke i tako su crveno-beli otišli na maksimalnih + 9. Uzvratili su Hrvati, ali sjajni Čović je trojkomu poslednjoj sekundi utišao domaću publiku. Upravo je Čović najefikasniji igrač na meču sa deset postignutih poena, a pratio ga je Dženkins sa 9.

1 / 2 Foto: ABA liga

Prva četvrtina: Zvezda je počela utakmicom serijom 5:0. Prvo je Kuzmić pogdio sa polustintance, da bi u sledećem napadu pogodio Lorenco Braun za tri poena. Uzvratila je Cibona serijom 7:0. Trener Gavrilović je bio prinuđen da pozove tajm aut, a crveno-beli su dobro reagovali. Četvrtinu je obeležio ali-up Čovića za Gista. Ipak, na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom - 18:18. Beron je najefikasniji sa pet postignutih poena.

18:00 - STARTNE POSTAVE:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.