Bilić oduševljen srpskim trenerom: Ono što on radi je čudesno!
Foto: Reuters

samo reči hvale

Bilić oduševljen srpskim trenerom: Ono što on radi je čudesno!

Hrvatski stručnjak impresioniran je rezultatima koje je Željko Obradović napravio u karijeri
Objavljeno:

Nisu retki fudbalski treneri koji vole još jedan sport pored fudbala. Tako je Slaven Bilić veliki ljubitelj košarke, što je negde i logično kada se zna da je rodom iz Splita odakle su potekli neki od legendarnih igrača igre pod obručima. - U jednom trenutku, devedesetih godina, u NBA ligi nije bilo mnogo stranih igrača. Ipak, samo iz mog Splita je bilo više košarkaša nego iz ostatka sveta. Bilo ih je pet ili šest - Toni Kukoč, Dražen Petrović, Dino Rađa, Stojko Vranković, Žan Tabak - preneo je "Index" izjavu trenera Vest Hema za američke medije.

foto: Profimedia
Bilić je rekao da su u bivšoj Jugoslaviji svi voleli košarku. - Fudbal mi je bio draži, ali je u Jugoslaviji košarka bila glavni sport. Jugoslavija je imala neverovatnu ekipu, a i sada su Hrvatska, Srbija i Slovenija dobri sa nekoliko NBA igrača. On je dodao da je u najjačoj ligi sveta igralo i nekoliko sjajnih srpskih igrača. - Krajem osamdesetih i početkom devedesetih bilo je dosta sjajnih srpskih igrača poput Vlade Divca, Žarka Paspalja, sjajnog trojkaša Peđe Stojakovića.
foto: Beta
Ipak, jednom čoveku "skida kapu" za sve uspehe koje je napravio – Željku Obradoviću. - Mi u Hrvatskoj imamo dobre trenere, ali mene impresionira Željko Obradović. Ono što on radi je čudesno, osvojio je Evroligu osam puta i ima desetine trofeja domaćih liga. Ne znam da li je bilo ko u bilo kom sportu tako dominantan? Gvardiola, Anćeloti, Murinjo i Ferguson nisu mu ni blizu. Jednostavno gde on ode, tu stižu pobede - objasnio je Bilić. (Espreso.co.rs/Izvor: Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.