RADONJIĆ VERUJE U SVOJ TIM: I bez Lazića moramo dati svoj maksimum!
Foto: Printscreen/aba-liga.com

Sledi Večiti derbi

RADONJIĆ VERUJE U SVOJ TIM: I bez Lazića moramo dati svoj maksimum!

Meč 21.kola igra se u nedelju od 19.30 časova u hali „Aleksandar Nikolić“

Objavljeno: 17:08h

Košarkaši Crvene zvezde takmičarsku nedelju nakon vrlo važnih pobeda nad ekipama Splita i Himkija, završavaju utakmicom i derbijem 21.kola ABA lige protiv Partizana.

Naredni meč sa gradskim rivalom je nastavak serije utakmica koje crveno-bele očekuje u martu mesecu, a koliko je raspored zgusnut govori i podatak da će ekipa već naredne nedelje ponovo tri puta na parket (Cibona, Panatinaikos, Budućnost).

U takvom rasporedu crveno-beli žele da nastave seriju dobrih utakmica, a tim se nakon izuzetno teškog perioda u kome je bio desetkovan odsustvom petorice igrača polako kompletira, pa su treneru Radonjiću na raspolaganju gotovo svi igrači, ali ne i svi – jer kapiten Branko Lazić zbog kazne neće biti u nedelju na terenu.

Ovo će biti treći ovosezonski duel dva rivala, u oba prethodna slavili su crveno-beli. U prvom ligaškom duelu 80:79, a u polufinalu Kupa Radivoja Koraća na putu ka osvajanju trofeja za Crvenu zvezdu bilo je takođe minimalnih 79:78.

Ovo će biti 44. duel crveno i crno-belih u regionalnom takmičenju, a trenutni skor je 22-21 za crveno-bele.

KK Crvena zvezda, Dejan Radonjić
foto: Starsport©

Pred naredni meč, trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže:

- Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek imaju specifičnu težinu, mi smo u žestokom ritmu, i uz to, isti ritam nas očekuje i u narednom periodu i nakon utakmice sa Partizanom. Osim specifične težine, i Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo naš trenutni maksimum. Nemamo kapitena Branka Lazića za utakmicu sa Partizanom, ali ostali igrači zato moraju da budu spremni da daju maksimalan doprinos - rekao je trener crveno-belih.

KK Crvena zvezda, KK CSKA Moksva, Dejan Davidovac
foto: Emilija Jovanović

Svoja očekivanja iskazao je i Dejan Davidovac.

- Derbi utakmice uvek imaju svoju specifičnost i naboj, dobro se poznajemo jer će nam biti treća utakmica u sezoni. Da ne koristim fraze, zaista nije važna ni trenutna forma, ni trenutne ambicije. Nama je zaista bilo teško u prethodnom periodu, momci koji su bili van ekipe su nam mnogo nedostajali u svakom smislu,a utakmica je bilo baš puno. Polako se kompletiramo,mada nećemo imati kapitena u nedelju na parketu. Hvatamo ritam, i želimo da nastavimo da se podižemo kao tim. Očekujem veliku borbu i naš maksimalan angažman.

Na nekompletnoj tabeli ABA lige, Crvena zvezda trenutno ima skor 15-2, dok je Partizan na 7-12.

Meč 21.kola igra se u nedelju od 19.30 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso/KK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.