Partizanov dug je veći od 6,5 miliona: Evo i kome se sve duguje!

NEĆE NIŠTA DA KRIJU

Partizanov dug je veći od 6,5 miliona: Evo i kome se sve duguje!

Nova uprava crno-belih najavljuje da će poslovati transparentno i da će konstantno obaveštavati javnost o svom poslovanju
Objavljeno:

U Partizanu su odlučili da posle najnovijih promena iskreno postupaju pred javnosti i da ništa ne kriju. Zato su i izdali saopštenje u kome se otkrili koliki je ukupni dug i kome se sve duguje. Kako se navodi u saopštenju na dan izbora nove uprave crno-beli su bili dužni 6.504.530 evra, a od tog novca se 3,624.000 duguje igračima, trenerima i za stipendije, bankama i kratkoročnim zajmovima se duguje 1.398.740 evra, radnoj zajednici 99.911, domaćim i stranim dobavljačima 872.317, dok Poreskoj upravi 501.172 evra. Dug pod tačkom razno iznosi 8.390 evra.

- U skladu sa principima transparentnog poslovanja i načinom na koji će Partizan u budućnosti funkcionisati, klub na sebe preuzima obavezu da redovno obaveštava javnost o finansijskom stanju i koracima koji se preduzimaju u cilju konsolidacije kluba. Ipak, u datim okolnostima, prvi važan rezultat je ostvaren obezbeđivanjem nesmetanog tekućeg poslovanja kluba tako što se račun ne nalazi u blokadi. U prethodnih mesec dana, članovi uprave su obavili razgovore sa poprilično velikom listom poverilaca koji imaju svoja potraživanja prema klubu i objasnili im da će do izmirenja obaveza doći, ali uz iskazivanje velike doze strpljenja i uvažavanje stanja u celokupnoj srpskoj privredi koje je bez ikakve sumnje teško. U tom duhu, postignuti su dogovori o novim vremenskim okvirima i metodologiji vraćanja prispelih obaveza.
Da bi stvari krenule na bolje, i da bi se povratilo poverenje u KK Partizan NIS, klub je na sebe preuzeo još jednu obavezu, a to je da uz sanaciju dogova obezbedi redovnu isplatu tekućih obaveza prema igračima, trenerima i radnoj zajednici. U prethodna dva meseca, to je i ostvareno, a budući troškovi kluba se planiraju na način da budu izmireni na vreme i da svi navedeni subjekti sa sigurnošću mogu računati na svoj zarađeni novac.
abaliga.com
Da li je uopšte potrebno naglašavati koliko je ovom mladom timu potrebna pomoć sa tribina? Dobro poznati huk pod svodovima Pionira i emocija po kojoj je KK Partizan uvek bio prepoznatljiv možda će dovesti do toga da među ovim momcima ponikne neki novi Đorđević, Danilović, Divac, Kićanović, Dalipagić, Rebrača, Paspalj, Tomašević, Drobnjak, Veličković... Upravo iz tih razloga klub apeluje na navijače da u jednoj od najtežih situacija u istoriji kluba, dođu u što većem broju u Pionir i podrže ovaj mladi tim! Zajedno ćemo prebroditi sve i na kraju se radovati novim uspesima našeg kluba. Na kraju, veliki sportski pozdrav uz čuvenu rečenicu Duška Radovića: „Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan - navedeno je između ostalog u saopštenju Partizana. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.