POLICIJA VEZALA I UPERILA ORUŽJE U NAVIJAČE BUDUĆNOSTI! Pitali ih koga su došli da ubiju (FOTO)
Varvari u Morači, Foto: aba-liga.com

Incident u Turskoj

POLICIJA VEZALA I UPERILA ORUŽJE U NAVIJAČE BUDUĆNOSTI! Pitali ih koga su došli da ubiju (FOTO)

Aleksandar Čaka Ivanović, vođa Varvara tvrdi da su privedeni pod lažnom optužbom da su deo kriminalne grupe, a nakon hapšenja su odvedeni u imigracioni centar

Objavljeno:

Sedam članova Varvara, navijača podgoričke Budućnosti uhapšeno je u četvrtak pri povratku za Crnu Goru.

Pristalice Podgoričana gledali su svoj klub protiv Turk Telekoma u drugom kolu Evrokupa.

Aleksandar Čaka Ivanović, vođa navijača za Dan je potvrdio da je turska policija na izlazu iz Ankare propustila jedan kombi, a drugi zaustavila.

Slobode su lišeni, prema njegovim rečima Draško M. (33), Minja M. (41), Marko V. (26), Dragan V. (23), Aleksandar G. (30), Filip V. (33) i Igor V. (21).

Aleksandar Čaka Ivanović
Aleksandar Čaka Ivanovićfoto: Printscreen/Youtube/GRAD KOJI VOLIM tv emisija

Čaka tvrdi da su navijači privedeni pod lažnom optužbom da su deo kriminalne grupe, a nakon hapšenja su odvedeni u imigracioni centar.

- Policija ih je presrela na samom izlasku iz Ankare. Uperili su im cevi oružja u usta i vezali ih, tvrdeći da su kriminalci iz Crne Gore. Pitali su ih gde je oružje i koga su došli da ubiju. Navijači su bili u šoku. Uporno su govorili da su prisustvovali utakmici. Pokazivali su navijačke rekvizite i fotografije, ali ništa nije pomagalo. Tražili smo pomoć Interpola, ambasada i konzula. Iz imigracionog centra u koji su ih odveli uspeo je da se javi jedan od navijača i da nam ispriča sve. Ovo je sramota kako tretiraju naše građane u svetu - rekao je Ivanović.

Varvari u Morači
Varvari u Moračifoto: aba-liga.com

Iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova juče je saopšteno da će navijači do ponedeljka biti deportovani u Crnu Goru.

- Diplomatsko-konzularna predstavništva Crne Gore u Istanbulu i Ankari su sinoć, po dobijanju ove informacije, stupila u kontakt sa nadležnim organima Republike Turske. Lica koja su zadržana na granici sa Grčkom, nakon intervencije naših DKP-a, a po okončanju procedura granične provere, puštena su da nastave put, dok je druga grupa zadržana u centru za deportacije zbog postojanja određenih sumnji turskih nadležnih organa u vezi sa pojedinim članovima navedene grupe - navodi se u saopštenju MVP-a.

Bonus video:

00:37

VARVARI OPET ISPUNILI MORAČU: Budućnost ponovo ima veliku podršku protiv Zvezde

(Espreso/Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.