Na dan Derbija Zvezda slavi rođendan! U to ime sećamo se najvećih trofeja koje su osvojili crveno-beli! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Na dan derbija

Na dan Derbija Zvezda slavi rođendan! U to ime sećamo se najvećih trofeja koje su osvojili crveno-beli! (VIDEO)

Za pristalice crveno-belih nije mogao bolje da se poklopi datum od ovog današnjeg
Objavljeno: 10:20h

3. Košarkaši - Momci sa Malog Kalemegdana su osvojili drugo po rangu košarkaško takmičenje pod nazivom FIBA Kup pobednika kupova, preteču današnjeg Evrokupa.

foto: kkcrvenazvezda.rs

U Udinama je 2. aprila 1974. pobeđena čehoslovačka Zbrojovka rezultatom 86:75, što je, takođe, prvi i jedini evropski trofej u istoriji kluba.

Tim u sastavu Rakočević, Lazarević, Sarjanović, Žugić, Kapičić, Simonović, Vučinić, Jovašević, Slavnić, Živković i Pešić. Ekipu je sa klupe predvodio profesor Aleksandar Nikolić.

4. Atletičari - U svom 14. učešću u Kupu evropskih klupskih šampiona, 4. juna 1989. godine ekipa Crvene zvezde postala je šampion Evrope, iako je bila tek četvrti favorit od osam ekipa. Crveno-beli su bili domaćini prvenstva, koje je okupilo neke od najvećih imena svetske atletike - olimpijske, svetske i evropske rekordere.

Zvezda je titulu izborila na poslednjem megdanu, trci štafeta. Bila joj je potrebna pobeda od bar dva mesta u odnosu na španski Larios. U drugoj predaji zvezda stiče prednost koju do kraja nije ispuštala, pa se Slobodan Branković pre kraja trke pridružio slavlju koje je počelo na tribinama.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.