Tomislav Marković doživeo srčani udar na treningu! Bio je pola sata klinički mrtav! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook/Tomislav Marković

Drama u Osijeku

Tomislav Marković doživeo srčani udar na treningu! Bio je pola sata klinički mrtav! (FOTO) (VIDEO)

Njegov treneri Vladimir Mađarević i Boris Čulina su mu sve vreme masirali srce i oživljavali ga sve dok nije stigla hitna pomoć
Objavljeno:

Drama sa srećnim krajem se dogodila u sredu u Osijeku kada je samo zahvaljujući brzoj intervenciji trenera i lekara spašen život trofejnom sportisti.

Tomislav Marković je doživeo srčani udar tokom treninga, srce mu je stalo i bio je u stanju kliničke smrti. Ipak, u bolnici su uspeli da ga reanimiraju i da mu spasu život.

Njegov treneri Vladimir Mađarević i Boris Čulina su mu sve vreme masirali srce i oživljavali ga sve dok nije stigla hitna pomoć.

- Radio sam zgibove na vratilu, napravio sam taj deseti zgib prema gore i pustio se. Spustio sam se s vratila, leteo sam metar i nešto prema dole i onda mi je postalo loše. Baš mi je bilo katastrofa loše. I više se ničega ne sećam. Samo mrak. Do bolnice - ispričao je Marković za "Index.hr".

Mladom hrvatskom gimnastičaru su nakon toga roditelji ispričali da je pola sata bio u stanju kliničke smrti.

- Roditelji su mi kasnije rekli da sam bio klinički mrtav. Zahvalan sam svima u klubu, a posebno trenerima Mađareviću i Čulinu što su mi spasili život, uz pomoć hitne službe - rekao je on, a oglasio se i iz bolničkog kreveta rečima "Što te ne ubije, ojača te"!

Marković se nedavno vratio gimnastici posle jednogodišnje pauze zbog povrede i operacije živca na potkolenici.

(Espreso.co.rs / Izvor: Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.