HULIGANI PROLIVAJU KRV I NA ODBOJKAŠKOM DERBIJU: Policajac teško ranjen usred meča Olimpijakos - PAO! (VIDEO)
Navijači Panatinaikosa, Foto: Stelios Stefanou / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

divljaju gde stignu

HULIGANI PROLIVAJU KRV I NA ODBOJKAŠKOM DERBIJU: Policajac teško ranjen usred meča Olimpijakos - PAO! (VIDEO)

Raketa koju je iz signalnog pištolja ispalio izgrednik presekla butnu arteriju 30-godišnjeg policajca koji je u bolnici u kritičnom stanju

Objavljeno:

Grčki policajac teško je povređen u četvrtak uveče kada je grupa huligana pri izlasku iz atinske arene „Melina Merkuri” u Rentisu napala žandarmeriju, i to tokom odbojkaške utakmice!

Državna televizija ERT saopštila je da je raketa koju je ispalio izgrednik presekla butnu arteriju 30-godišnjeg policajca koji je u bolnici u kritičnom stanju.

Prema rečima lekara, situacija je posebno teška jer se čini da je raketa pogodila centralnu arteriju, zbog čega je policajac izgubio mnogo krvi.

- Narednih nekoliko sati biće kritično jer će ga medicinsko osoblje bolnice pratiti kako bi se videlo njegovo zdravstveno stanje i odgovor njegovog tela i na povredu i na operaciju, pošto je jedan od najopasnijih faktora u ovom trenutku veoma nizak hematokrit zbog velike količine izgubljene krvi - stoji u saopštenju.

Do nasilja je došlo tokom odbojkaške utakmice Liga kupa između ljutih rivala Olimpijakosa i Panatinaikosa. Igra je prekinuta tokom drugog seta kada je izbila tuča van arene.

ERT je saopštio da je oko 150 ljudi napustilo arenu tokom utakmice kako bi napali žandarmeriju stacioniranu napolju i to raketama, molotovljevim koktelima i kamenicama, a zatim su se vratili u dvoranu.

Policija je uveliko koristila suzavac, od čega je veći deo dospeo unutar zatvorenog sportskog igrališta. Policajci su potom sprečili gledaoce da napuste arenu usred napora da se identifikuje osoba koja je pucala iz signalnog pištolja.

Grčki mediji navode da je policija hapsila navijače do šest ujutru, poštedeli su žene i decu, dok su na kraju ukupno 424 osobe prebačene u pritvor.

1 / 6 Foto: EPA/TOMS KALNINS

Bezbednost je bila visoka jer navijači oba kluba imaju istoriju intenzivnog rivalstva i sukoba. Grčki fudbal je opterećen endemskim nasiljem navijača, koje se često širi i na druge sportove u kojima glavni klubovi igraju timove, kao što su košarka i odbojka.

Napominje se da je ministar za zaštitu građana Janis Oikonomu hitno otišao u bolnicu, kao i vođa ELAS-a general-potpukovnik Lazaros Mavropulos.

Bonus video:

00:15

Delije ovacijama pozdravile fudbalere Zvezde po izlasku na teren

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.