OVO JE SRPSKI SUPERMEN: Za jedan dan pretrči 223 kilometra! (FOTO)
Foto: Facebook/Saša Gacik

KAKAV ČOVEK

OVO JE SRPSKI SUPERMEN: Za jedan dan pretrči 223 kilometra! (FOTO)

Ovim rezultatom oboren je stari državni rekord
Objavljeno: 14:21h

Nišlija Saša Gacik na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu koji je održan na Paliću, osvojio je drugo mesto ali ono što odlično zvuči jeste pretrčanih 223,48 kilometara za jedan dan, pišu Niške vesti.

SRBIJO, SVI ČAŠE U RUKE!!! Ovo nisu fantastične vesti, ovo je nešto najbolje što smo jutros mogli da čujemo! (FOTO)

Ovim rezultatom oboren je stari državni rekord, dok je prvoplasirani postavio novi.

Na startu je bilo blizu sto maratonaca ali najuspešnije je bio Mihal Šula sa pretrčanih 227,90 kilometara (novi državni rekord), dok je treće mesto osvojio Željko Željković sa 207,86 pretrčanih kilometara.

Gacik nakon nekoliko dana kaže da je prvih 12 sati bilo lako ali ono što je usledilo nimalo nije bajkovito.

Treperi srce Delija: Kada bi on postao trener Zvezde, Marakana bi bila puna svaku utakmicu! (VIDEO)

- Kada je pala noć i počela kiša, onda je postalo naporno. U takmim teškim situacijama počnete da razmišljate o mnogo čemu. Ali ono što je bitno prevaziđu se te stvari ako ste jaki psihički i zanemarite glasove u glavi. Imate cilj i idete napred - kaže Gacik.

On je sa trčanjem krenuo tek kada je bio blizu četrdesete. Problem su tada bili kilogrami i želja za zdravijim životom. Prvi polumaraton trčao je u Beogradu 2010. godine, nakon njega istrčao je 11 ultramaratona i 64 maratona. “Klub 100 maratona”, učešće na renomiranom UTMB-u, kao i Mon Blan samo su prirodni sled događaja.

foto: Facebook/Saša Gacik

- Ovo Prvenstvo Srbije u ultramaratonu na 24h, je posebno iskustvo. Spadam u rang rekreativnih trkača, imam 46 godina i igrao sam na kartu iznenađenja. Fizički sam bio dobro pripremljen, mentalno još bolje, jednostavno, tog dana, sve kockice su se poklopile, imao sam odličnu podršku porodice i prijatelja kraj staze, a i motivacije nije nedostajalo - kaže Gacik.

Kako bi ostao u formi ovaj Nišlija svakodnevno trči.

Pravi Roki je živeo u Jugoslaviji: Priča o Marijanu Benešu, čoveku sa pesnicama od čelika i najtragičnijom sudbinom na svetu, ostaviće vas bez daha! (VIDEO)

- Poslednjih meseci pojačano treniram, nedeljno pretrčim i do 200km. Volim da radim u intervalima, brzinske treninge ili brda. Ona priprema u glavi je najbitnija. Pravilna motivacija i realno sagledavanje opšte forme su najbitnije stvari u treningu - kaže ovaj Nišlija.

Porodica je njegov pokretač, jer kaže tu pronalazi ljubav, poštovanje i podršku.

- Ultramaraton pokazuje ko smo i šta smo, od čega smo zaista napravljeni.Tako dobijamo snagu da se fokusiramo na prave ljude i pozitivne stvari, sagledamo realne negativne osobine i eliminišemo. Život je veoma kratak, ostavite gluposti po strani i bavite se samo onim što će vas stalno inspirisati i voditi napred - završava Gacik.

NITI VEĆEG KLUBA, NITI VEĆIH GUBITNIKA! Kako je Juventus postao najmalerozniji klub kada su finala LŠ u pitanju? (VIDEO)

BONUS VIDEO: Delije pevaju Đurđevdan na krovu

(Espreso.co.rs/Niške vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.