TRAGEDIJA! Preminuo VELIKI ŠAMPION, proglašen za NAJBOLJEG sportistu Jugoslavije
Sveća, ilustracija, Foto: Profimedia

tuga

TRAGEDIJA! Preminuo VELIKI ŠAMPION, proglašen za NAJBOLJEG sportistu Jugoslavije

Živeo je za boks, do poslednjeg dana bio je aktivno uključen u brojne aktivnosti i organizacije u ovoj plemenitoj borilačkoj veštini

Objavljeno: 09:46h

Tužne vesti iz sveta sporta!

Mirko Antelj, velikan jugoslovenskog boksa, dugogodišnji prvotimac Spartaka i reprezentativac Jugoslavije u poluteškoj kategoriji, kao i predsednik Bokserskog kluba "Spartak", preminuo je u 74. godini, preneli su subotički mediji.

Antelj je dva puta bio prvak Jugoslavije, tri puta prvak Balkana, isto toliko puta je poneo pehar "Beogradskog pobednika", 12 puta se takmičio u dresu Jugoslavije, dok je 1970. godine proglašen za najboljeg sportistu tadašnje zajedničke države. Mirko i njegov sin Tomislav su jedini bokseri koji su obojica osvojili šampionat Jugoslavije.

Živeo je za boks, do poslednjeg dana bio je aktivno uključen u brojne aktivnosti i organizacije u ovoj plemenitoj borilačkoj veštini, posvećen i dosledan gde god je, iako u godinama, bio angažovan. Mirko je u Malom Bajmoku, gde je i živeo, bio angažovan kao predsednik Saveta Mesne zajednice te se brinuo o razvoju ovog prigradskog naselja.

Klub koji je nosio u srcu i predvodio kao takmičar, trener i rukovodilac naredne godine obeležiće osmu deceniju postojanja, značajan period tokom kojeg je klub, sa svojim stručnim kadrom iznjedrio brojne šampione, a neki od njih i danas svojim bokserskim znanjem i kvalitetom pronose slavu kluba.

Sahrana će biti obavljena u utorak, 7. maja u 12,30 časova na Pravoslavnom groblju "Dudova šuma" u Subotici.

Bonus video:

00:21

Sara Ćirković, boks, bokserka

(Espreso sport/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.