DOTAKLI SMO DNO: Sramota me je što se bavim ovim sportom, nikada nije bilo gore nego sad! (FOTO)
Foto: Petar Lazović

OTVOREN KAO I UVEK

DOTAKLI SMO DNO: Sramota me je što se bavim ovim sportom, nikada nije bilo gore nego sad! (FOTO)

"Naklapa se o tome da li će liga da ima 10 ili 12 klubova da bi se nekome činile usluge, a pri tom nikog ne zanima što imamo jedan i po klub koji funkcioniše. Vode se debate da li treba da se puste stranci, a nama je kvalitet na dnu..."

Objavljeno:

Reprezentativci Srbije rade u Beogradu, pojačani miks dubl partnerkom Aleksandra Karakaševića, Litvankom Rutom Paskauskiene.

U beogradskom Masteru je i drugi putnik za Nemačku, Bojan Crepulja, a sparinguju Marko Petkov, Ilija Majstorović...

Najbolje stvari dese se slučajno: Kako je počela Karakaševićeva saradnja sa Litvankom zbog koje se Evropa trese? (VIDEO) (FOTO)

Raspoloženje srpskog olimpijca pred odlazak na šampionat je prilično sumorno bez uobičajenog naleta adrenalina koji prati pripreme pred tako veliko takmičenje.

Igrali smo stoni tenis sa Karakaševićem, koristio je samo slabiju ruku... Šta mislite, kako smo se proveli? (VIDEO)

Dešavanja u ping-pongu poslednjih meseci, ili deset godina bacili su sport na margine, a Karakašević se teško miri sa stanjem.

- Nikad nije bilo gore nego sad. Dotakli smo dno. Sramota me je što se bavim ovim sportom, a bili smo među najtrofejnijim u Jugoslaviji. Sad su funkcioneri srozali ovaj sport na najniže grane. Neću da imenujem bilo koga, jer nikoga ko radi u ping-pongu ne interesuje to što radi. Samo su funkcije bitne. Zbog njih me je i sramota, oni blate sva imena koja su proslavila ovu zemlju. Vređaju nas, jer za njih niko nikad nije ni čuo - rekao je Karakašević.

foto: Espreso

U dahu, iz očaja, Karakašević nastavlja:

- Ovo što se događa je tragedija, koja se graniči sa besnilom i ludilom. Igrači i sport su potpuno nebitni, samo se vodi računa ko će da bude predsednik, ko generalni sekretar, ja tebi, ti meni, trgovine funkcijama... Naklapa se o tome da li će liga da ima 10 ili 12 klubova da bi se nekome činile usluge, a pri tom nikog ne zanima što imamo jedan i po klub koji funkcioniše. Vode se debate da li treba da se puste stranci, a nama je kvalitet na dnu... Nama deca tri meseca igraju istom gumom i nemaju loptice. Igraju po krševima od stolova, nemamo salu sa tarafleksom, nema trenera, novca za pripreme i turnire, nema ko, kako, gde i sa čim da radi sa njima. Kako da računamo da imamo budućnost kad niko ne vodi računa o toj deci. Da ne pričam da kult reprezentacije ne postoji. Igrati za Srbiju više nema nikakvu težinu.

Karakašević ističe da mu je samo važno da se održi sport.

ESPRESO TVITER Karakašević bez dlake na jeziku: Šta sam ja dobio od Srbije, a šta sam joj dao? (VIDEO)

- Najvažnije je da najbolji igraju i da imaju osnovne uslove za to, a sad su počeli i ljudi koji ni malo ne poznaju sport da se mešaju u stručni deo. To je stvarno poslednja kap.

foto: Petar Lazović

Karakašević je prvi put igrao na Svetskom šampionatu 1995, jer ga je dve godine ranije selektor, otac Milivoj skinuo sa spiska. Nije bio ni na šampionatu 2000. godine i zbog povrede 2013. Na svim ostalim prvenstvima u poslednjih 23 godine je igrao.

Prošle godine je obećao medalju na Evropskom i oproštaj od reprezentacije. Medalju je osvojio u miksu sa Rutom, a oboje su se još jednom udružili da pokušaju da se domognu odličja i na svetskom.

Veličina kakvu Srbija mora da ceni: Karakašević na korak od istorije stonog tenisa! (FOTO)

Prošli put u Kini bili su nadomak medalje. U dublu, Sale igra sa Poljakom Vang Zeng Jiom.

- Umoran sam. Već tri godine igram bez prestanka. Prvo sam jurio bodove za Olimpijske igre, onda su došle Igre, pa angažman u Češkoj. Sve zajedno imao sam nedelju dana odmora. Igram kao da imam 12 godina - naglasio je Karakašević.

BONUS VIDEO: Igrači Partizana igraju "da ne padne", Tavamba dobija najviše ćuški

(Espreso.co.rs/Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.