Belorusijo, hvala ti! Srpski rukometaši idu na Evropsko prvenstvo! (FOTO)
Foto: Fonet

tako je!

Belorusijo, hvala ti! Srpski rukometaši idu na Evropsko prvenstvo! (FOTO)

Posle pet kola Srbija i Belorusija imaju po sedam bodova i u poslednjoj rundi će odigrati meč za prestiž - prvo mesto u grupi 2. Rumunija ima četiri, a Poljska dva boda

Objavljeno:

Rukometna reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu 2018. godine.

Dan posle remija u dramatičnoj utakmici sa Poljskom u Nišu (34:34), Srbija je dočekala plasman na šampionat Starog kontinenta pošto je u drugom meču petog kola Belorusija pobedila Rumuniju u gostima sa 32:22 i otpisala je iz trke.

Prethodno su Poljaci ostali bez šanse da se domognu prvenstva u Hrvatskoj početkom sledeće godine, na koje će Srbija i Belorusija iz grupe 2.

Belorusija je silovito startovala i povela sa 4:0.

foto: Profimedia

Do sredine prvog poluvremena Rumuni su održavali minus na tri, četiri gola, a onda su gostujući rukometaši dali gas i na odmor otišli sa dotad najvećom razlikom - 19:11.

Ni drugo poluvreme ove utakmice pretposlednjeg kola kvalifikacija za EP nije donelo bitniju promenu na terenu, osim što su gosti povećavali prednost kako se bližio kraj. Vodili su i sa 11 (25:14, 27:16) i 12 golova razlike (28:16, 30:18). Na kraju, Belorusi su savladali Rumune sa 32:22 i obradovali Srbiju.

Posle pet kola Srbija i Belorusija imaju po sedam bodova i u poslednjoj rundi će odigrati meč za prestiž - prvo mesto u grupi 2. Rumunija ima četiri, a Poljska dva boda.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.