SRAMNO! Srbija MORA da igra sa tzv. Kosovom, sada je sve na državi! (FOTO)
Foto: Reuters

OVAJ SVET JE PROKLET...

SRAMNO! Srbija MORA da igra sa tzv. Kosovom, sada je sve na državi! (FOTO)

Juniorke Srbije su dobile rivale, a među njima je tzv. republika Kosovo, a stvari se komplikuju kada se zna da je po Ustavu Republike Srbije Kosovo i Metohija sastavni deo naše zemlje. Međutim...

Objavljeno: 10:47h

Mlade srpske rukometašice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo moraće da odmere snage sa selekcijom tzv. republike Kosovo!

Juniorke Srbije su dobile rivale, a među njima je tzv. republika Kosovo, a stvari se komplikuju kada se zna da je po Ustavu Republike Srbije Kosovo i Metohija sastavni deo naše zemlje. Samim tim će ovo biti specifičan meč, pošto je, prema pravilima Međunarodne rukometne federacije (IHF), Srbija obavezna da nastupi. IHF je, naime, priznao državnost Kosova i prihvatio ga u svoj savez.

foto: Reuters, AP

Predsednik RS Srbije Božidar Đurković izjavio je da će postupiti po instrukcijama države. Kvalifikacioni turniri na programu su od 23. do 25. marta naredne godine. U našoj grupi, pored Srbije i Kosova, nalaze se još i Norveška i Slovačka.

ŠOKANTAN ŽREB ZA KVALIFIKACIJE: Srbija je u grupi sa tzv. Kosovom! Nastao je veliki problem!

Samo prvoplasirana ekipa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, koje će narednog leta biti održano u Mađarskoj. Domaćin kvalifikacionog turnira grupe 5 je upravo Srbija.

BONUS VIDEO: Vulićević sa Grobarima vodi navijanje posle pobede nad Jang Bojsom

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.