MOK ne priznaje odluku CAS! Rusi ipak ne idu u Pjongčang!
Navijači Rusije na Zimskim olimpijskim igrama, Foto: EPA/Valda Kalnina

zavrzlama

MOK ne priznaje odluku CAS! Rusi ipak ne idu u Pjongčang!

CAS je naveo da priloženi dokazi o kršenju antidoping pravila na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine nisu bili dovoljni

Objavljeno:

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da zabrana ruskim sportistima za nastup na zimskim Igrama u Pjoncangu ostaje na snazi.

Saopštenje MOK dolazi uprkos odluci Arbitražnog suda u Lozani (CAS) da ukine doživotnu zabranu za 28 sportista. Kako se navodi, ruski sportisti i dalje mogu da učestvuju u Pjončangu samo na poziv, a MOK zadržava pravo da se obrati Federalnom sudu u Švajcarskoj.

Ranije tokom dana, Sud u Lozani oslobodio je 28 ruskih sportista doživotne zabrane zbog navodnog sistemskog dopinga na ZOI u Sočiju pre četiri godine. CAS je naveo da priloženi dokazi o kršenju antidoping pravila na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine nisu bili dovoljni, odnosno da sportisti mogu da učestvuju na predstojećim Igrama u Pjongčangu, koje počinju 9. februara.

BONUS VIDEO: SRBIN UŽIVA VELIKO POŠTOVANJE: Najskuplji igrač u istoriji Mančester junajteda podelio sa fanovima jako važnu informaciju za Nemanju Matića

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.