Ćerka Duška Koraća: Ime mi je dao po skijašici, bratu i meni nije dozvolio da se bavimo novinarstvom! (FOTO)

Verujem da će ga dugo pamtiti

Ćerka Duška Koraća: Ime mi je dao po skijašici, bratu i meni nije dozvolio da se bavimo novinarstvom! (FOTO)

Andreja ističe da Duško ni njoj ni bratu Stefanu nije dozvolio da se uplove u novinarske vode
Objavljeno:

Bio je glas takozvanih "malih sportova", borac protiv dopinga, verni navijač Jelene Išinbajeve, "Juse" Bolta, svih naših šampiona. Bio je strastven u svojoj nepristrasnosti. Originalan i neponovljiv. Legendarni komentator Duško Korać preminuo je u ponedeljak u 61. godini, u Urgentnom centru, gde se nalazio na lečenju, pošto mu je nedavno pozlilo posle prenosa odbojkaške utakmice između Jedinstva i TENT. Preminuo Duško Korać: Bez njega sportski prenosi više neće biti isti! Koraćeva kćerka Andreja Korać Lekić smogla je snage da, za Novosti, govori o svom ocu Dušku: - Tata je meni bio sve. Ime mi je dao po slovenačkoj skijašici Andreji Leskovšek. Uz tatu sam zavolela sport, pre sam naučila da skijam nego da hodam. Kada je pre pet godina postao deda, s ponosom je svima pokazivao sliku svog unuka Matije... U poslednje vreme fizički je popuštao, kao da su ga godine stizale, stalo mu je srce.

Nikada te nećemo zaboraviti: Sećanje na legendarne prenose Duška Koraća! (VIDEO) Suznih očiju, bolnog glasa, Andreja se priseća svojih rođendana, 4. februara. - U februaru je obično izveštavao sa skijaških trka ili skakaonica. Svakog 4. februara slao je šifrovanu poruku koju smo samo on i ja razumeli, jer mi je na taj način čestitao rođendan. On mi je bio sve, za mene najbolji tata. I nije što je moj, bio je poseban, za nas, ali i za svoju profesiju. Verujem da će ga dugo pamtiti. Ovo niste znali o Dušku Koraću: Ljubavna priča koja će vas raznežiti! Andreja ističe da Duško ni njoj ni bratu Stefanu nije dozvolio da se bave novinarstvom. - Znao je koliko je to težak, stresan posao, naročito za ženu. Završila sam ekonomiju, radim u marketinškoj agenciji, ali sam i dalje vezana za sport. Kad kupim novine počinjem da ih čitam od sportskih strana.
Printscreen/Youtube
Korać je rođen 1955. godine u Beranama, a 1978. je počeo da radi za RTS (tadašnji RT Beograd). Decenijama je zasmejavao navijače kraj malih ekrana, a poslednji duhovit monolog imao je na SP u Pekingu prošlog leta. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.