Srpsko-norveški tekvondista se priprema za Letnje olimpijske
Foto: Print Screen Youtube

Tekvondo

Srpsko-norveški tekvondista se priprema za Letnje olimpijske

Norveška će po prvi put ove godine imati svog predstavnika u tekvondu na Letnjim Olimpijskim igrama za mlade i to će biti Srbin Miloš Pilipović

Objavljeno:

- Osećam se kao Srbin ali ću medalju osvojiti za Norvežane - Ovim rečima je Miloš Pilipović, srpski tekvodnista koji živi i trenira u Norveškoj započeo intervju za norveški Utrop.no povodom odlaska na Letnje Olimpijske igre za mlade u Buenos Airesu.

Sve je počelo pre četiri godine kada je ovaj Srbin iz Bosne koji se u Norvešku preselio sa samo pet godina počeo da trenira u tekvodno klubu Grorud. Dve godine kasnije je debitovao na norveškom kupu i od tada krenuo da niže uspehe u zemlji i svetu.

Inače, Miloš je prvo sa drugarima igrao fudbal, ali mu je to bilo dosadno ali kada se jedan njegov drugar prebacio na tekvondo i on je krenuo njegovim stopama.

- Malo je dosadno što svi žele da treniraju samo fudbal, to je tako mejnstrim. Mislim da treba da se trudimo da budemo drugačiji i da nekad odstupimo od tog mejnstrima. Samo tako možemo da otkrijemo šta zapravo volimo umesto što radimo ono što svi drugi rade. Ne smemo da budemo kao roboti - rekao je Miloš.

Priznaje da u početku nije bio sjajan u tekvondu ali da je uporno vežbao i imao sjajnog trenera Mikaele Oguza ali i roditelje koji su ga ohrabrivali da nastavi i ne preda se. Grorudklubben je za njega kao porodica i dopada mu se baš zato što je klub tu za svoje igrače a ne zbog biznisa.

Međutim, sam tekvondo je za njega mnogo više od običnog sporta. To je sjajna stvar koja mu pomaže da se izbori sa različitim izazovima u životu. - Ako počnete da se bavite sportom, onda se fokusirate samo na to. Ne idete na ulice i ne provodite vreme sa ljudima koji loše utiču na vas -

Miloš će biti prvi tekvondista koji će predstavljati Norvešku na Letnjim Olimpijskim igrama za mlade tako da možemo samo da mu poželimo sreću i navijamo za njega!

BONUS VIDEO: Krstajić posle prvog treninga Orlova

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.