Beograd će u utorak biti atletski centar sveta!

da se proba dvorana

Beograd će u utorak biti atletski centar sveta!

Na mitingu, koji počinje sutra od 17 sati, učestvovaće takmičari iz oko 15 zemalja
Objavljeno:

Beograd je spreman da sutra u novoizgrađenoj atletskoj dvorani bude domaćin prvog internacionalnog mitinga pod nazivom "Serbia open", poručeno je na konferenciji za medije u Skupštini Grada. Na mitingu, koji počinje sutra od 17 sati, učestvovaće takmičari iz oko 15 zemalja, a predsednik Skupštine garda Nikola Nikodijević izrazio je zadovoljstvo što će Beograd biti organizator velikog događaja. - Proteklih nekoliko godina naši sportisti postizali su velike rezultate, a Beograd je bio sjajan domaćin, za šta je dobio niz pohvala. Konačno će naši atletičari imati svoj dom, a ne da treniraju u magacinima i skladištima. Verujem da ćemo u Riju imati prve medalje za Srbiju u ovom sportu - rekao je Nikodijević na konferenciji za medije u Skupštini grada. Prema njegovim rečima Grad će svim beogradskim atletskim klubovima u zimskom periodu obezbediti preko 1.000 sati besplatnog treninga u novoj dvorani.

- To je smisao dvorane kako bi se deca bavila sportom. Naša obaveza je da stvaramo uslove i u drugim sportovima - rekao je Nikodijević i poželeo uspeh srpskim atletičarima na sutrašnjem mitingu. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da su Beograd i Srbija dobili najbolju dvoranu u ovom delu Evrope. - Objekat je urađen po svim visokim evropskim standardima. Imamo čime da se dičimo, a sutra će Beograd biti centar dešavanja Evrope i sveta. Sutra je bitan dan i nadam se da će "Serbia open" postati tradicija" - rekao je Udovičić. Predsednik Atletskog saveza Veselin Jevrosimović rekao je sledeće: - Veliki dan za atletiku i srpski sport. Cela nacija priželjkovala da dođe dana kada ćemo dobiti halu i atletika je dobila svoju kuću. Zhvalio bih se Vladi Srbije, premijeru Vučiću koji je mnogo doprineo izgradnji, Vanji Udovičiću, bivšem ministru Bratislavu Gašiću i ostalima - rekao je Jevrosimović, podsetivši da je sadašnja garnitura ljudi napravila preko 15 atletskih staza širom Srbije. Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije krila oduševljenje izgradnjom nove dvorane.
Profimedia
- Velika zahvalnost svima koji su učinili sve da dobijem sjajne uslove, kao i organizaciju prvenstva Evrope. Uslovi su tu za konstantan trening, meni pogotovo jer smo stalno putovali. Pored Novog Sada imaćemo trening centar i u Beogradu, a cilj je da privučemo što više mladih da osvajaju medalje. Jedva čekam da počne miting". Bacač kugle Asmir Kolašinac žali što zbog povrede neće moći da učestvuje sutra. - Pre dva dana sam prvi put bio u dvorani i bio sam prijatno iznenađenjen. Prošao sam mnogo dvorana, a naša je jedna od najmodernijih u Evropi i svetu - zaključio je Kolašinac. Prvi "Serbia open" počinje sutra od 17 sati i trajaće dva sata. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.