E, DA JE TAKO BILO NA SVETSKOM PRVENSTVU: Kolašinac prebacio 21 metar!

ZAKASNIO S FORMOM

E, DA JE TAKO BILO NA SVETSKOM PRVENSTVU: Kolašinac prebacio 21 metar!

Na mitngu u Prijepolju srpski atletičari u potpunosti dominirali
Objavljeno: 10:08h

Prijepolje je ovog, kao i prošlog septembra bilo u centru pažnje atletske javnosti, jer je u četvrtak na Gradskom stadionu u Prijepolju održan Drugi internacionalni atletski miting koji je okupio oko 100 atletičara iz naše zemlje i okruženja. Na mitingu su učestvovali atletičarke i atletičari iz Slovenije, Bugarske, Hrvatske, BIH, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Pored njih učestvovao je i jedan atletičar iz Velike Britanije. Pre početka mitinga održane su kros trke u kojima su učestvovali učenici prijepoljskih osnovnih i srednjih škola.

Srpske atletičare predvodio je naš atletski div Asmir Kolašinac kao i evropska šampionka za mladje seniorke na 1500m Amela Terzić, i Sonja Stolić u trci na 5000m. Kolašinac je iz serije u seriju bacao sve dalje i bolje, a u poslednjoj seriji obradovao je publiku sjajnim hicem od 21.01 metar, kojim je i pobedio na takmičenju. (20.08, 20.48, 20.49, 20.47, 20.92, 21.01) Kao što je i obećala Amela Terzić zauzela je prvo mesto u trci na 1500m, kada je ovu deonicu istrčala za četiri minuta 21 sekundu i 16 stotinki.
Sonja Stolić takođe je trijumfovala u trci na 5000 m sa rezultatom 16:55,70. Miting je okupio mnoge ljubitelje sporta i atletike, koji su po sunčanom i lepom danu bodrili takmičare. Organizatori mitinga obezbedili su vredne nagrade za prva tri mesta i prva tri najbolja rezultata po IAAF tablicama. U okviru programa manifestacije u sredu je u Domu kulture održana promocija tribine “Srpska atletika juče, danas i sutra” kao i projekcija filma “Retrospektiva srpske atletike” koju je predstavio generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.