LOŠA VEST ZA SVE NAVIJAČE: U Pekingu neće igrati hokejaši koji nastupaju u NHL-u
Foto: Profimedia

ŠTETA

LOŠA VEST ZA SVE NAVIJAČE: U Pekingu neće igrati hokejaši koji nastupaju u NHL-u

Zimske olimpijske igre na programu su od 4. do 20. februara 2022. godine,

Objavljeno:

Hokejaši koji nastupaju u NHL-u neće igrati na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, zbog velikog broja odloženih mečeva u toj ligi usled pandemije korona virusa, saopšteno je danas iz tog takmičenja.

- S obzirom na probleme u rasporedu NHL sezone, a koji su uzrokovani nedavnim događajima povezanim sa koronavirusom, učešće na Olimpijskim igrama više nije izvodljivo - rekao je komesar lige Geri Betmen.

Koronavirusom je u ligi zaraženo 50 igrača, zbog čega su iz tog takmičenja u utorak odlučili da ranije počne božićna pauza za sve timove.

Zimske olimpijske igre na programu su od 4. do 20. februara 2022. godine, kada će u najjačoj svetskoj ligi biti odigrane odložene utakmice.

Ovo će biti druge uzastopne ZOI bez igrača iz NHL-a, nakon što su čelnici lige 2018. godine odbili da puste igrače u južnokorejski Pjongčang.

- Iako smo razočarani odlukom NHL-a, mi ipak u potpunosti razumemo okolnosti, koje su dovele do ovoga - rekao je predsednik Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) Luk Tardif.

Igrači iz NHL-a prvi put su na Zimskim olimpijskim igrama nastupali 1998. godine u Naganu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.