PESMA ZA NAŠE UŠI: Reči Andrije Prlainovića koje su svi u Srbiji želeli da čuju!
Foto: Filip Plavčić

neka tako bude, majstore

PESMA ZA NAŠE UŠI: Reči Andrije Prlainovića koje su svi u Srbiji želeli da čuju!

Srpski as je posle oporavka od mononukleoze zacrtao sebi cilj
Objavljeno:

Srpski vaterpolsita Andrija Prlainović rekao jeda se raduje što se u potpunosti oporavio od mononukleoze i izrazio nadu da će reprezentacija Srbije i tokom narednih godina biti u vrhu svetskog vaterpola.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- U ponedeljak sam odradio prvi trening posle više od mesec dana pauze. Moram da priznam da sam bio prilično uzbuđen zbog povratka, jer se ne sećam da sam od početka profesionalne karijere, koja traje praktično od moje 15 godine, imao ovako dugu pauzu bez sportskih aktivnosti - rekao je Prlainović za agenciju Beta.

foto: Reuters

On je dodao da mu je "izuzetno prijalo" što u prethodnih mesec dana nije imao obaveze, odnosno što se oporavljao u krugu porodice.

- Od kada sam postao otac prvi put, pre dve godine, ovih četrdesetak dana praktično je prvi period u kome sam u potpunosti mogao da uživam u porodici. To mi je jako prijalo, vreme provedeno sa njima bez putovanja, treninga i utakmica bilo mi je dragoceno - kazao je.

foto: Dado Đilas

Vaterpolo reprezentacija Srbije prethodne godine osvojila je sva takmičenja u kojima je učestvovala, a Prlainović je ocenio da je usled velikog broja utakmica fizička i mentalna potrošnja bila velika i da je to jedan od razloga mononukleoze.

- Zbog svih tih napora organizam je malo oslabio, to je dovelo do pada imuniteta što je izazvalo mononukleozu. Ova 2016. godina bila je posebna za sve nas u vaterpolu. Imali smo značajna takmičenja kojima smo svi bili jako posvećeni. Osim Evropskog prvenstva u Beogradu imali smo i Olimpijske igre u Riju gde je generacijski cilj bio da osvojimo zlatnu medalju. Sve to je uslovilo gomilanje ogromnog pritiska koji jednostavno potroši čoveka - rekao je Prlainović.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.