"VOLEO SAM TE, DALA SI MI SUZE BOLA I RADOSTI... LJUBAV NIKAD NEĆE IZBLEDETI" - Dirljiv oproštaj velikana!
Džastin Getlin, Foto: AP

kraj

"VOLEO SAM TE, DALA SI MI SUZE BOLA I RADOSTI... LJUBAV NIKAD NEĆE IZBLEDETI" - Dirljiv oproštaj velikana!

Karijera mu je bila obeležena najvećim podvizima ali i skandalom

Objavljeno:

Američki atletičar Džastin Getlin saopštio je danas da u 40. godini završava karijeru, koju je obeležila zlatna olimpijska medalja na 100 metara i suspenzija zbog dopinga.

- Voleo sam te stazo. Dala si mi suze bola i radosti, lekcije koje nikada neću zaboraviti. Štafeta je prošla, ali ljubav nikada neće izbledeti - napisao je Geltin na svom Instagram profilu.

Getlin je olimpijsko zlato osvojio pre skoro dve decenije, na Igrama u Atini 2004. godine kada je pretrčao stazu za 9,85 sekundi.

Svoju dominaciju je potvrdio sledeće godine na Svetskom prvenstvu u Helsinkiju u trkama na 100 i 200 metara.

On je zbog dopinga suspendovan 2006. na četiri godine.

Džastin Getlin
foto: AP

U međuvremenu se pojavio Jusein Bolt koji je osvojio sve moguće titule, tako da je Getlin po povratku na stazu morao da se zadovolji manje sjajnim odličjima.

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine je osvojio bronzu na 100 metara, zatim srebro na svetskim prvenstvima 2013. i 2015, kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Džastin Getlin
foto: AP

Nakon što je osvojio poslednju zlatnu medalju s američkom štafetom 4x100 metara i srebro na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Dohi 2019. godine želeo je da karijeru završi na Olimpijskim igrama u Tokiju ali ga je u tome sprečila povreda.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.