ŠEST SELEKCIJA PRAVI PROBLEM KATARU! Bez kompromisa u slučaju "KAPITENSKA TRAKA" (FOTO)
Stadion Lusail gde će se igrati finale Mundijala, Foto: EPA/ABIR SULTAN

DAN UOČI POČETKA SP

ŠEST SELEKCIJA PRAVI PROBLEM KATARU! Bez kompromisa u slučaju "KAPITENSKA TRAKA" (FOTO)

Kapiteni "spornih" nacionalnih timova nosiće "One love" traku koja promoviše jednakost porekla, rase, pola i seksualnosti i ne žele da odstupe od svoje ideje.

Objavljeno:

Predsednik FIFA Đani Infantino imao je buran govor pred otvaranje Mundijala u Kataru gde je između ostalog rekao da su kritike Evropljana licemerne.

Ipak, Nemci, Holanđani, Danci, Velšani, Belgijanci i Englezi ne žele da popuste u svojoj inicijativi da kapiteni ovih reprezentacije nose posebne trake.

"One love" je inicijativa potekla od selekcija ovih zemalja i da kapitenske trake budu duginih boja i da se pošalje poruka zbog diskriminacije u Kataru.

FIFA i organizator Svetskog prvenstva nisu srećni zbog "fronta" koji se oformio kreirali su traku koja bi bila kompromisno rešenje za pomenute timove i Katar.

Iz tabora Holandije odbili su ponudu FIFA i odlučili da nose traku "One love" koja promoviše jednakost porekla, rase, pola i seksualnosti.

- Primili smo pismo od FIFA-e o u vezi sa kapitenskom trakom. To nam ukazuje da je FIFA takođe dizajnirala neku vrstu trake koja nosi poruku o inkluziji. To je jako lepo, iako inicijativa malo kasni. Odlučili smo da koristimo samo svoju traku, dakle "One Love" - potrdio je predstavnik FS Holandije Jap Paulsen.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.