ŽUKA ZA ESPRESO PRED SUSRET SRBIJE I BRAZILA: "Orlovi" na Mundijalu u najboljem trenutku, biće to ODLIČNA utakmica!
Žuka, Foto: Starsport©

INTERVJU!

ŽUKA ZA ESPRESO PRED SUSRET SRBIJE I BRAZILA: "Orlovi" na Mundijalu u najboljem trenutku, biće to ODLIČNA utakmica!

Imate igrače koji igraju u velikim evropskim ligama, gledao sam neke mečeve i zaista mi se dopalo ono što sam video, rekao je između ostalog bivši vezista Partizana za naš portal

Objavljeno: 12:00h
Veljko Petrović

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 20 časova igra prvo kolo grupe G Svetskog prvenstva u Kataru protiv Brazila, jednog od favorita na Mundijalu.

Selektor Dragan Stojković Piksi poslao je poruku kapitenu "selesaa" Tijagu Silvi i saigračima, a poznat je i potencijalni sastav za meč.

Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrović
Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrovićfoto: Starsport©

Jedan "karioka" zauvek će ostati upamćen u našem fudbalu, a u pitanju je Žuka (42), nekadašnji vezista Partizana i osvajač dve uzastopne duple krune.

Ljubimac Grobara danas radi kao asistent u stručnom štavu FK Seara u domovini, a u crno-belom dresu odigrao je 59 utakmica i postigao 10 golova.

Žuka u dresu Partizana sa tri prsta
Žuka u dresu Partizana sa tri prstafoto: Starsport©

Brazilac je u ekskluzivnom intervjuu za portal Espreso.rs govorio o današnjem susretu Piksijevih i Titeovih izabranika.

* Kada pričamo o Mundijalu, deluje da Brazil odavno nije imao jači tim na svakoj poziciji. Šta biste izdvojili kao najveću snagu vašeg nacionalnog tima?

- Brazil danas ima generaciju koja poseduje tehnički kvalitet, a sviđa mi se i kombinacija mladih igrača i dosta iskusnih fudbalera. Verujem da ćemo imati odlično Svetsko prvenstvo - rekao je Žuka.

Tijago Silva, Nejmar i Lukas Paketa na treningu Brazila
Tijago Silva, Nejmar i Lukas Paketa na treningu Brazilafoto: Starsport©

* Brazil prvu utakmicu igra protiv Srbije. Da li ste pratili igre "orlova“ i da li smatrate da Srbija može da iznenadi vašu selekciju? Eventualni nerešeni rezultat ili čak pobeda?

- Biće to odlična utakmica, reprezentacija Srbije ima igrače koji igraju u velikim evropskim ligama i stižu na Mundijal u najboljem trenutku. Gledao sam neke utakmice i zaista mi se dopalo ono što sam video.

Trening fudbalera Srbije u Kataru
Trening fudbalera Srbije u Katarufoto: Starsport©

* Koliko može Srbija u Kataru, do kog dela takmičenja i da li smatrate da je realno da Brazil posle 20 godina osvoji Svetsko prvenstvo?

- Brazil je uvek i biće kandidat za trofej i nadam se da će se ove dve selekcije kvalifikovati u sledeću fazu i da će imati dug put u takmičenju - zaključio je nekadašnji vezista Partizana.

​​​​​​(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.