MOREZMO SE IZVINJAVA, A DIREKTORKA GAROSA JE SAMO IZNELA ČINJENICU: "Ženski tenis je manje privlačan od muškog!"
izjavom direktorke Rolan Garosa najviše se uvređenom osetila prvi reket ženskog tenisa, Foto: epa/FACUNDO ARRIZABALAGA

REKLA PA POREKLA

MOREZMO SE IZVINJAVA, A DIREKTORKA GAROSA JE SAMO IZNELA ČINJENICU: "Ženski tenis je manje privlačan od muškog!"

Ruku na srce, prećutna je činjenica da je muški tenis bez dileme atraktivniji gledaocima, što ne čudi kad znamo kakvi velikani igraju u njemu, koja je konkurencija, koliko mečevi traju, a i da je ženski tenis već neko vreme u krizi

Objavljeno: 12:21h

Direktorka Rolan Garosa, Ameli Morezmo, izvinila se zbog izjave da je ženski tenis manje atraktivan od muškog i navela da je ta izjava izvučena iz konteksta.

Bivša broj 1 i dvostruka grend slem šampionka je dobila oštre kritike nakon što su devet od 10 mečeva u udarnom večernjem terminu na ovogodišnjem Rolan Garosu igrali teniseri.

Ameli Morezmo
Ameli Morezmofoto: epa/FILIP SINGER

Jedini meč u konkurenciji teniserki u večernjem terminu bio je duel domaće igračice Alize Korne i Letonke Jelene Ostapenko.

ZANIMLJIVO PRVO KOLO U ŽENSKOM DELU ŽREBA: Brejdi, Fero i Sakari u drugom kolu Rolan Garosa

Morezmo je rekla da je takav raspored napravljen pošto je "ženski tenis u ovom trenutku manje privlačan od muškog". Ta izjava uznemirila je prvu teniserku sveta Poljakinju Igu Švjontek.

"Želim da se izvinim igračima koji su se osetili loše zbog onoga što sam rekla. Izjava je izvučena iz konteksta. Ljudi koji me poznaju, koji su me poznavali na terenu i van njega, tokom cele karijere, tokom svega što sam uradila, znaju da sam veliki borac za jednaka prava i ženski tenis, za žene uopšte", navela je Morezmo, najpoznatija gej teniserka svojevremeno, za Tenis čenel, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Iga Švjontek
foto: EPA/Ettore Ferrari

Prva teniserka sveta Švjontek odigrala je ove godine na pariskom grend slem turniru svih šest mečeva u dnevnim terminima.

"Nisam odlučila da imamo samo taj jedan meč. Sledeće godine biće poštenije za teniserke, biće dobro da možda imamo mogućnost da dobijemo dva meča teniserki ali i dublove. Što se tiče rasporeda, posebno za večernje mečeve, rekla sam da, pošto imamo samo jedan meč, da je zaista teško da zakažemo meč teniserki jer moramo da uzmemo u obzir trajanje. To je pošteno uraditi zbog vlasnika ulaznica", navela je Morezmo.

HRVATSKA BOLJE OD SRBIJE: Teniserke pod vođstvo Dušana Vemića ostale bez plasmana u plej of!

"Pokušaćemo da pronađemo bolje rešenje koje će biti pravednije za sve. Pokušavamo da modernizujemo turnir, da napredujemo i moraćemo da napravimo neke izmene", dodala je Morezmo..

Ruku na srce, prećutna je činjenica da je muški tenis bez dileme atraktivniji gledaocima, što ne čudi kad znamo kakvi velikani igraju u njemu, koja je konkurencija, koliko mečevi traju, a i da je ženski tenis već neko vreme u krizi.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.