TEŠKA OPTUŽBA: U Australiji ne prestaje polemika oko egzibicionog meča između Đokovića i Kirjosa!
Novak Đoković i Nik Kirjos, Foto: EPA/Kieran Galvin

žestok napad

TEŠKA OPTUŽBA: U Australiji ne prestaje polemika oko egzibicionog meča između Đokovića i Kirjosa!

Pet Keš smatra da je odluka da se organizuje duel na Rod Lejver areni uoči Australijan opena za nevericu

Objavljeno: 13:23h

Legendarni australijski teniser Pet Keš optužio je krovnu organizaciju "Tennis Australia" da je napravila "usiljen" potez dodvoravanja, kako bi se organizovao egzibicioni meč između Nika Kirjosa i Novaka Đokovića uoči Australijan opena.

Više od 14.000 navijača ispuniće Rod Lejver Arenu u petak od 8.30 po našem vremenu, u reprizi finala Vimbldona iz 2022, a karte su rasprodate za samo sat vremena.

Ulaznice za ono što je izvršni direktor Tennis Australia Kreg Tajli opisao kao 'arensku ekstravaganciju', rasprodate su u utorak za samo 58 minuta, a sav novac od prodaje otišao je u dobrotvorni fond turnira.

Novak Đoković, Nik Kirjos
foto: EPA/Neil Hall

Keš je rekao da je odluka da se organizuje trening meč na Rod Lejver areni uoči Australijan opena za nevericu.

- Zapravo je teško poverovati da Tennis Australia organizuje događaj, na centralnom terenu, za Nika i Đokovića. U kojoj zemlji, na kom Grend slemu ovo može da se desi? Da li biste želeli da Vimbldon iznenada povuče centar ili teren broj 1 jer je Endiju Mariju bio potreban trening meč? Teško je poverovati, oni to sigurno ne bi uradili na Rolan Garosu. Postoji dečiji dan ili tako nešto, pa ti igraj to. Na Rolan Garosu to se ne bi dogodilo. Savili su se i dodvorili, kako bi pomogli Niku da dobije neke mečeve - oštar je bio Pet Keš.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.