SIMPATIČNA BUCKA OTPALA, RIBAKINA DOBILA DUEL DVE JELENE: Šampionka Vimbldona u polufinalu!
Jelena Ribakina/Jelena Ostapenko, Foto: EPA/Joel Carrett

Australijan open, četvrtfinale

SIMPATIČNA BUCKA OTPALA, RIBAKINA DOBILA DUEL DVE JELENE: Šampionka Vimbldona u polufinalu!

Ribakina će se za plasman u finale Australijan opena boriti sa pobednicom meča u kom se sastaju Džesika Pegula i Viktorija Azarenka

Objavljeno:

Šampionka Vimbldona, kazahstanka teniserka Jelena Ribakina, plasirala se danas u polufinale Australijan opena pošto je pobedila Letonku Jelenu Ostapenko sa 6:2, 6:4.

Ribakina je ostvarila prvu pobedu u tri meča protiv Ostapenko i prošla u svoje prvo polufinale Otvorenog prvenstva Australije posle sat i 19 minuta igre, čime nastavlja pohod ka svojoj drugog grend slem tituli.

1 / 5 Foto: EPA/Joel Carrett

Trenutno 25. teniserka sveta povela je sa 3:1 u prvom setu, pre nego što je meč prekinut zbog kiše na 20-tak minuta. Po povratku na teren, šampionka Rolan Garosa iz 2017. je spasila prvu brejk loptu, ali je Ribakina iskoristila narednu priliku za povećanje prednosti na 4:1, nakon čega je dobila prvi set sa 6:2.

Ostapenko je prva stigla do prednosti u drugom setu, imala je 2:0, ali je Kazahstanka ruskog porekla vezala tri gema i preokrenula na 3:2. Moskovljanka je svoje najbolje servise sačuvala za kraj, za finalni gem kada je odservirala tri asa, uključujući i na treću meč loptu.

Ribakina će se za plasman u finale Australijan opena boriti sa pobednicom četvrtfinala u kom se sastaju Džesika Pegula i Viktorija Azarenka a koje počinje u 9 časova na Rod Lejver areni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.