STROG KOMENTAR VELIKE LEGENDE: "To nije bio pravi Novak Đoković!"
Novak Đoković, Foto: John Patrick Fletcher/Action Plu / Actionplus / Profimedia

DAO SVOJE MIŠLJENJE

STROG KOMENTAR VELIKE LEGENDE: "To nije bio pravi Novak Đoković!"

Srpski teniser mu pripisuje velike zasluge za trofejnu karijeru

Objavljeno: 16:53h

Legendarni hrvatski teniser i nekadašnji trener Novaka Đokovića, Nikola Pilić prokomentarisao je poraz srpskog tenisera u finalu Vimbldona.

Novak Đoković je početkom godine osvojio Australijan open i vratio se na vrh Belog sporta. Kasnije je pokorio i Rolan Garos, stigao do svoje 23. Grend slem titule i afirmisao se kao najuspešniji teniser svih vremena.

Nastavak godine trebao je da obeleži i nastavak njegove dominacije. Svi su videli kako Đoković osvaja svoju osmu titulu na Vimbldonu, a potom i ostvaruje san kalendarskog Grend slema.

Umesto toga, Karlos Alkaras je prošao kroz velika vrata, savladao Đokovića u finalu, stigao do svoje prve titule Vimbldona i po mnogima najavio “novu eru” u svetu tenisa.

Sa time se ne slaže nekadašnji trener Novaka Đokovića, Nikola Pilić, kome Novak pripisuje velike zasluge za trofejnu karijeru.

Nikola Pilić, Novak Đoković
foto: Starsport©

- To su čiste spekulacije od strane novinara. Može da bude, ali ne mora. Aj da vidimo šta će biti na US openu, gde on brani 2000 poena, a Novak ne mora ništa. Šta će se dogoditi za 10 godina? Oćete da mi kažete da će Karlos osvojiti 14 titula Rolan Garosa, ili ćete mi reći da će biti broj jedan 400 sedmica? Malo morgen. To su dva rekorda za sva vremena - rekao je Pilić.

Pilić je objasnio šta je “pošlo po zlu” za Novaka u finalu Vimbldona:

- To nije bio pravi Novak Đoković. To nije bio Novakov dan i sam Alkaras je to priznao. Mogao je da osvoji drugi set, ali nije napravio dobro ta dva bekhenda (u taj-brejku) i njegov protivnik je to dobro iskoristio - rekao je Pilić i dodao:

Serbia open, Novak Đoković, Nikola Pilić
foto: Starsport©

- U drugom setu je potpuno pao, ali se u četvrtom digao i počeo ponovo da igra dobro. U petom je pravio greške u servisu i tako dozvolio Alkarasu da napravi brejk. To je bio problem generalno tokom meča, pokret kod servisa nije izgledao kako treba. Na primer, na meču protiv Hurkača je savršeno servirao, a u finalu nije napravio as čitava dva seta. Samo da je Novak igrao kako ume – ne bi izgubio.

Smatra Pilić da će, kada do smene generacija zaiste dođe, Srbija imati svog predstavnika.

- Meni se Međedović svideo kada sam ga video u Banjaluci. Ima dobru koordinaciju, visok nivo motorike, dobar servis, ja mislim da će on sledeće godine ući u prvih 100 - zaključio je Pilić za Meridian sport.

BONUS VIDEO:

00:11

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.