ALKARAZ I NAKON PORAZA NE PRESTAJE DA DOBIJA HVALOSPEVE: "Deluje mi da je sada još snažniji"
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

nova pohvala

ALKARAZ I NAKON PORAZA NE PRESTAJE DA DOBIJA HVALOSPEVE: "Deluje mi da je sada još snažniji"

Svi očekuju duel Srbina i Španca na US openu

Objavljeno: 11:05h

Prošlo je tri dana od spektakularnog finala Sinsinatija između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, a duel koji je srpskom teniseru doneo 39. masters titulu još uvek je glavna tema svetskih medija.

Gotovo četiri sata trajala je borba dvojice najboljih tenisera današnjice, a pobedu je na kraju odneo Đoković koji se tako revanširao Alkarazu za poraz u finalu Vimbldona.

Međusobni duel srpskog i španskog tenisera sada je 2:2 i svi se nadaju da će njihov peti okršaj moći da gledaju kroz 20ak dana u finalu US Opena. Mišljenja o tome ko je favorit u ovom momentu su podeljena, a bivši trener Andre Agasija - Bred Gilbert smatra da je Alkaraz spreman i sposoban da dođe do svoje treće grend slem titule. Posebno zbog činjenice da je u odnosu na prethodni US Open dodatno napredovao.

Bred Gilbert
Bred Gilbertfoto: Profimedia

- Imao sam divan razgovor sa Alkarasom i Huanom Karlosom Fererom i jedna stvar je sigurna. Alkaras je ove godine baš izrastao, stajali smo oči u oči i deluje mi da je još snažniji. Rekao mi je da je prvi put iskusio tako vreo dan u Sinsinatiju - rekao je Gilbert.

Nakon meča obojica tenisera bila su potpuno iscrpljena, a u prilog tome ide činjenica da je u Sinsinatiju bila paklena vrućina tokom čitavog turnira, posebno u finalu.

- Rekao mi je da je tri puta bio u Sinsinatiju i da nikad nije imao tako vreo dan. Rekao sam mu da sam tamo bio mnogo puta. Tako je devedesetih godina bilo preko cele nedelje sa velikom vlagom, tako da je ta nedelja kad se igralol finale bila normalan dan u odnosu na neka prošla vremena - podvukao je Gibert.

Bonus video:

00:20

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED FINALE US OPEN: Igraću taj meč kao da mi je poslednji u karijeri

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.