LEGENDARNI TRENER NOVAKA ĐOKOVIĆA IMA PITANJE ZA ZAPAD: "Šta će Federer dan posle turnira na naslovnoj strani?"
Novak i Rodžer su bili izjednačeni do ovog turnira po broju pehara na Završnom turniru, Foto: EPA/Laurence Griffiths

dobro pitanje

LEGENDARNI TRENER NOVAKA ĐOKOVIĆA IMA PITANJE ZA ZAPAD: "Šta će Federer dan posle turnira na naslovnoj strani?"

Novak Đoković je oborio još jedan rekord, ali ponovo nije bio tema broj jedan

Objavljeno:

Nikola Pilić, bivši trener Novaka Đokovića, izneo je komentare o poslednjem uspehu najboljeg tenisera sveta.

Đoković je nedavno osvojio Završni masters u Torinu, postignuvši ovim trijumfom sedmi put u karijeri, dok je osmu godinu zaredom završio sezonu kao prvi na ATP listi. Osim toga, od ponedeljka je započeo rekordnu 400. nedelju na vrhu ATP liste.

Nikola Pilić, kao neko ko je bio deo Đokovićevog trenerskog tima, verovatno deli zadovoljstvo i ponos zbog postignuća svog nekadašnjeg učenika.

Đokovićeva izuzetna doslednost i dominacija na vrhu tenisa nastavljaju se impresivnom brzinom, a to svakako doprinosi njegovom statusu kao jednog od najvećih tenisera u istoriji.

"Ja već od prošle godine ponavljam da je Nole GOAT i to ću ponavljati i govoriti dokle god svi to ne počnu da pričaju. Od 20 ili 21 turnira koliko Đoković igra godišnje, pet ili šest turnira igra u šestoj brzini, a kada tako igra onda nije ni bitno ko se nalazi sa druge strane. Đoković je pokazao da je još uvek iznad Alkaraza i Sinera i to pre svega zbog svoje mentalne snage i samopouzdanja. Ja stalno pričam da postoje dva rekorda koja su po mom shvatanju tenisa nedostižna, to je Nadalovih 14 titula na Rolan Garosu i Novakovih 400 sedmica na prvom mesto, koje će biti 410 do Australijen Opena. Gledam tenis 65 godina i to su rekordi za sva vremena", rekao je Pilić za Kurir.

Nikola Pilić, Novak Đoković
foto: Starsport©

Osim španskih i francuskih medija, ostatak svetske "sedme sile" nije se proslavio pisanjem o novom Đokovićevom uspehu, koji je još jednom potvrdio da je najbolji teniser ikada. "Zapadna štampa omalovažava svaki Novakov uspeh i ne žele da prihvate da je on GOAT, a to je već gotova priča. Danas mi je stigao nemački magazin i na naslovnoj strani se nalazi Federer u smokingu. Šta će Federer dan posle turnira u Torinu na naslovnoj strani? Uz dužno poštovanje za sve što je uradio on je već godinu dana u zasluženoj penziji. To je to njihovo omalovažavanje, ali džabe, Novak je pobedio i rekao im "arrivederci" momci - nastavio je jedan od najzaslužnijih ljudi što je Novak tu gde jeste", rekao je Pilić.

Đoković je nakon mastersa u Torinu otišao u Malagu, gde ga čeka nastup za tenisku repreezentaciju Srbije na završnom turniru Dejvis kupa.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.