BRUKA U FRANCUSKOJ: Ukrajinka odbila da igra protiv Ruskinje, organizator je zamenio MUŠKARCEM! Pogodite ishod...
Janis Gazuani Duran i Mira Andrejeva, Foto: Printscreen/YouTube/livetennisit

battle of the sexes 2023

BRUKA U FRANCUSKOJ: Ukrajinka odbila da igra protiv Ruskinje, organizator je zamenio MUŠKARCEM! Pogodite ishod...

Marta Kostjuk je još jednom potvrdila da ima vrlo ekstremne stavove i odbila je da uopšte igra protiv Ruskinje

Objavljeno: 10:36h

Teniska publika na turniru Negometal open u francuskom Burg-d-Peažu dobila je u finalu egzibiciju kakvoj se nije nadala.

U finalu šestog izdanja ovog egzibicionog turnira trebalo je da igraju Dona Vekić i Mira Andrejeva, 16-godišnja Ruskinja. Međutim, Hrvatica se povukla zbog povrede i trebalo je da je zameni Marta Kostjuk (21) iz Ukrajine.

Zbog rata u Ukrajini, svi su očekivali ono što je postalo praksa u poslednje vreme u ženskom tenisu, da se preskoči rukovanje i zajedničko slikanje teniserki.

Međutim, Marta Kostjuk je još jednom potvrdila da ima vrlo ekstremne stavove i odbila je da uopšte igra protiv Ruskinje.

Marta Kostjuk
Marta Kostjukfoto: EPA/Tolga Akmen

Organizator ipak nije tek tako otkazao meč koji je trebalo da im donese najviše profita već je našao novu protivnicu za Andrejevu. U stvari, protivnika.

Umesto Kostjuk, naspram Mire koja je 46. na WTA listi je stao 1145. teniser na ATP listi, Janis Gazuani Duran.

Francuz je oberučke prihvatio poziv i sa 7:5, 6:2 pobedio sedam godina mlađu Ruskinju u onom što su mediji odmah nazvali "Battle of the Sexes 2023" (Bitka polova).

Inače, ovaj potez kontroverzne Kostjuk nije potpuno iznenađenje jer je još maja 2022. odbila da igra dubl meč na mastersu u Rimu pritiv ruskih protivnica.

Međutim, nije ostala principejelna jer je marta ove godine ipak igrala protiv jedne Ruskinje pošto je u finalu turnira u Ostinu pobedila Varvaru Gračevu.

Nije joj ipak pružila ruku, kao ni Arini Sabalenki na Rolan Garosu. Zatim je iznenadila sve kad se vrlo srdačno rukovala sa Jelenom Ribakinom u prvom kolu Ju-Es opena. Ribakina igra pod zastavom Kazahstana, ali je Ruskinja koja je rođena i živi u Moskvi.

Kostjuk je svojevremeno izjavila da je kao klinka maštala da se uda za Novaka Đokovića, da bi maja 2022. napala i Novaka i Rafaela Nadala jer su osudili odluku Vimbldona da izbaci ruske i beloruske sportiste.

Marta Kostjuk, Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: EPA/Martin Divisek, Starsport©, Profimedia

Onda je ponovo iznenadila jer se priključila jednoj igri Đokovića i njegovih trenera uoči ovosezonskog Vimbldona.

Novak Đoković, Marta Kostjuk, Tenis
foto: Kalabaster/Twitter

Bonus video:

00:14

Novak i Goran Ivanišević

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.