"LOMILI SU REKETE, SVAĐALI SE I STALNO SU SE TUKLI!" Đokovićev ljuti protivnik završio karijeru (FOTO)
Novak Đokovič i Ernests Gulbis, Foto: Xinhua / Eyevine / Profimedia

"NE VOLIM NOVAKA"

"LOMILI SU REKETE, SVAĐALI SE I STALNO SU SE TUKLI!" Đokovićev ljuti protivnik završio karijeru (FOTO)

Sada nas gleda drugačije. Istina, nikada nismo imali ni jedan konflikt, ali osećam promenu u njegovoj ličnosti, rekao je novopečeni penzioner o Srbinu

Objavljeno:

Ernests Gulbis, letonski teniser završio je karijeru sa šest ATP titula. Najveći uspes sa Grend slemovima mu je polufinale Rolan Garosa 2024. godine.

Ostaće upamćen kao jedan od igrača koji nisi ispunili potencija koji su imali, a kroz karijeru su ga pratili skandali i kontroverzne izjave.

Ernests Gulbis
Ernests Gulbisfoto: EPA/GEORGIOS KEFALAS

Odrastao je i trenirao je sa Novakom Đokovićem na akademiji Nikole Pilića u Minhenu.

Umesto prijateljstva sa najboljim teniserom svih vremena postao mu je rival i neko ko najblaže rečeno nije voleo Srbina.

Ernests Gulbis
Ernests Gulbisfoto: EPA/GEORGIOS KEFALAS

O njihovoj netrpeljivosti pričao je još jedan polaznik Pilićeve akademije, Kozmin Georgesku.

- Sve je krenulo naopako kada je stigao Letonac Ernests Gulbis. Bili su potpuno različiti karakteri, on i Đoković. Nisi mogao da ih skloniš sa terena ni posle šest, sedam sati treninga, ali po svemu ostalom su bili potpuno drugačiji. Često su bili u sukobu. Lomili su rekete, svađali se i stalno su se tukli. Obojica su bili jako ambiciozni i ponosni, pa su se svađe često rešavale fizičkim obračunom - rekao je jednom prilikom Georgesku.

Ernests Gulbis
Ernests Gulbisfoto: EPA/GEORGIOS KEFALAS

Letonac koji je u karijeri zaradio 7.700.000 dolara i bio najviše 10. na ATP listi 2013. godine priznao je i objasnio zašto ne voli Novaka.

- Postoji nekoliko igrača koje ne volim. Ne volim Novaka iako se znamo od kada smo imali 12 godina. Tada je bio običan dečak. Promenio se posle prvog velikog trijumfa. To vidim u njegovim očima. Sada nas gleda drugačije. Istina, nikada nismo imali ni jedan konflikt, ali osećam promenu u njegovoj ličnosti. Ne volim takve ljude. Volim osobe sa jakim personalitijem. One koje se ne menjaju zbog uspeha ili zarađenog novca. Zbog ovoga se ja trudim da budem pažljiv i da se ne promenim - zaključio je Gulbis.

Bonus video:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.