Posle mnogo muke na početku, Novak je prikazao svoje najbolje! Đoković uspeo da preskoči nezgodnog Britanca! (VIDEO)
Foto: Reuters

ATP rim, 2. kolo

Posle mnogo muke na početku, Novak je prikazao svoje najbolje! Đoković uspeo da preskoči nezgodnog Britanca! (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da savlada Britanca Aljaža Bedenea sa 7:6, 6:2 i plasira se u osminu finala Mastersa u Rimu.
Objavljeno: 19:40h

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da savlada nezgodnog i sve boljeg Britanca slovenačkog porekla Aljaža Bedenea sa 7:6, 6:2 i plasira se u osminu finala Mastersa u Rimu. Srpski teniser je loše otvorio meč, izgubio je prvi gem na svoj servis, ali pored muke u prvom setu drugi je rutinski rešio u svoju korist i u pojednim momentima podsetio na svoje najbolje dane.

foto: Reuters

Novak je igrao onoliko koliko mu je bilo potrebno da pobedi Bedenea, ali za naredne mečeve moraće da poradi na koncentraciji, koja mu u poslednje vreme nije jača strana.

Britancu je od početka sve polazilo od ruke, gađao je gde je pomislio, ali do drugog seta je ispucao sve linije i poteze, tako da je Đokoviću bilo mnogo lakše da uz manje muke u drugom setu uspe da privede meč kraju.

Naizmenično je Đoković blistao i izbacivao iz terena ono što se od njega ne bi očekivalo, ali u ključnom momentu pri rezultatu 6:6, u taj brejku u prvom setu pokazao je ko je Nole. Dobri servisi su odlučili pobednika prvog seta.

foto: Reuters

U drugom setu je već sve izgledalo drugačije, dva brejka su bila dovoljna za Novaka. Iako je mogao ranije da privede meč kraju, Novak je vidno iznerviran svojim greškama, ali i nezadovoljan stanjem u kome je bio teren grešio kada se nismo nadali.

Nakon tri propuštene meč lopte, iskoristio je četvrtu i stigao do treće pobede protiv Britanca u protekle dve godine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.