ISPALE SVE DAME IZ TOP 10: Da li je ovo najbizarniji Vimbldon ikada?!
Foto: AP

NEVERICA

ISPALE SVE DAME IZ TOP 10: Da li je ovo najbizarniji Vimbldon ikada?!

Osmina finala bila je kobna i za poslednju predstavnicu "povlašćenih"

Objavljeno:

Letonska teniserka Jelena Ostapenko plasirala se danas, drugu godinu uzastopno, u četvrtfinale londonskog Vimbldona, pošto je pobedila Beloruskinju Aleksandru Sasnovič sa 7:6, 6:0. Ostapenko je gubila sa 2:5 u prvom setu, ali je uspela da izbori taj-brejk, koji je dobila sa 7:4. Drugi set osvojila je bez izgubljenog gema, pa se posle sat i 20 minuta plasirala među osam najboljih.

Ostapenko je kao 21-godišnjakinja najmlađa teniserka u žrebu. Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove.

Cibulkova je pobedila Su Vej Sje sa Tajvana posle dva seta, 6:4, 6:1 i treći put u karijeri plasirala se u četvrtfinale Vimbldona. Holandska teniserka Kiki Bertens pobedila je Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6:3, 7:6, pa je tako i poslednja teniserka iz prvih 10 nosilaca završila učešće na Vimbldonu.

Bertens će u svom prvom četvrtfinalu na Vimbldonu igrati protiv pobednice duela Julije Gerges iz Nemačke i Done Vekić iz Hrvatske. Italijanka Kamila Đorđi pobedila je Ruskinju Ekaterinu Makarovu sa 6:3, 6:4. Ona će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice duela sedmostruke šampionke Amerikanke Serene Vilijams i Ruskinje Evgenije Rodine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.