OLGA DANILOVIĆ POSLE USPEHA KARIJERE: Mama je već bila kupila karte za povratak, usred šetnje su me zvali da se vratim na turnir!
Foto: Profimedia

Srušila 10. na svetu

OLGA DANILOVIĆ POSLE USPEHA KARIJERE: Mama je već bila kupila karte za povratak, usred šetnje su me zvali da se vratim na turnir!

Ona je upala u glavni žreb kao "srećna gubitnica" iz kvalifikacija i stigla među 4 najbolje

Objavljeno:

Srpska teniserka Olga Danilović rekla je da je neverovatan osećaj plasirati se u polufinale WTA turnira, što joj je najveći uspeh u karijeri.

- Neverovatan je osećaj. Ona je jedna od najboljih teniserki na svetu. Samo sam želela da igram svoju igru i da se borim do kraja - rekla je naslednica legendarnog košarkaša Predraga Saše Danilovića posle meča u Moskvi.

Olga Danilović se plasirala u polufinale WTA turnira u Moskvi, pobedom nad 10. teniserkom sveta Julijom Gerges.

Olga Danilović se sa 17 godina plasirala u prvo WTA polufinale
Olga Danilović se sa 17 godina plasirala u prvo WTA polufinale foto: Profimedia

- Nisam mnogo razmišljala, samo sam igrala kako umem, svoju igru i radila ono što treba da radim - kazala je Danilovićeva.

A umalo uopšte da ne zaigra u Moskvi, jer je bila ispala u kvalifikacijama, ali je onda dobila pozivnicu od organizatora da uđe u glavni žreb kao "srećni gubitnik", jer je druga teniserka otkazala učešće zbog povrede.

- Mislim da sam negde oko deset igrala meč i izgubila, da bi moja mama nedugo zatim kupila povratne avionske karte. Otišle smo na Crveni trg u šetnju, pre nego što me je nazvao trener i rekao mi da moram da se vratim. Upitala sam ga zašto, pošto sam izgubila i zakazala let za sledeći dan, a on mi je samo odgovorio – 'Ne, ne... Igraš sutra!'. Bila sam u šoku, ali sam se odmah vratila u hotel - ispričala je Olga.

Olgi Danilović je uzor Novak Đoković
Olgi Danilović je uzor Novak Đoković foto: Profimedia

Ruske medije je zanimalo na koga se ugledala.

- Imamo neverovatne igračice, pre svih Anu Ivanović i Jelenu Janković, svakako da imam na koga da se ugledam. Ipak, idol od kad znam za sebe mi je Novak Đoković - navela je ona.

Protivnica u polufinalu biće joj Aleksandra Sasnovič iz Belorusije, kojoj je Anastasija Sevastova predala meč bez borbe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.