BRAVO, OLGA! BRAVO, SRCE NAŠE! Danilovićeva napravila novo čudo i ušla u finale Moskve sa samo 17 godina! (FOTO)
Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Samo gazi

BRAVO, OLGA! BRAVO, SRCE NAŠE! Danilovićeva napravila novo čudo i ušla u finale Moskve sa samo 17 godina! (FOTO)

Mlada srpska teniserka do sada nije imala nijednu pobedu na WTA turu, a sad je došla do borbe za trofej uz samo jedan izgubljeni set

Objavljeno: 17:16h

Bravo, Olga! Bravo, lutko! Srbijo, raduj se! Dobila si novu vrhunsku teniserku od samo 17 godina.

Mlađana Olga Danilović plasirala se u prvo WTA finale u karijeri, iako još nije postala ni punoletna, što nije pošlo ni Jeleni Janković, ni Ani Ivanović za rukom tokom njihovih karijera, niti brojnim drugim velikim igračicama.

Nakon najveće pobede u karijeri nad Julijom Gerges (10. na WTA listi) u četvrtfinalu, sada je pala i Aleksandra Sasnovič iz Belorusije u polufinalu 6:2, 5:7, 7:5.

Olga Danilović je pobedila Aleksandru Sasnovič u polufinalu
Olga Danilović je pobedila Aleksandru Sasnovič u polufinalu foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Njen uspeh je još veći kada se zna da je u glavni žreb turnira ušla kao "srećna gubitnica", jer je nakon ispadanja u kvalifikacijama, naknadno dobila poziv za učešće na turniru, jer se druga teniserka povredila i povukla.

Uz to, ona do Moskve nije imala nijednu pobedu na WTA turu, dakle računajući samo WTA turnire, a ne čelendže i fjučerse u karijeri, a sada je stigla do borbe za trofej i to samo uz jedan izgubljeni set.

Olga Danilović je do prvog WTA finala u karijeri stigla uz samo jedan izgubljeni set
Olga Danilović je do prvog WTA finala u karijeri stigla uz samo jedan izgubljeni set foto: EPA/Sergei Ilnitsky

U prvom setu je bila dominanta na terenu 17-godišnja Srpkinja, igrala je kako je htela, dominirala, vodila poene i ona bila ta koja odlučuje kome će oni pripasti i to je na kraju krajeva pokazao rezultat.

U sličnom maniru je započela i drugi deo meča, pa je odmah stigla i do brejka, ali tada dolazi malo do izražaja njena mladost i neiskustvo, pa se opustila, što koristi Beloruskinja i vraća se u meč, a onda u 12. gemu koristi pritisak na koji nije navikla mlada srpska igračica i stiće do poravnanja u setovima.

Aleksandra Sasnovič nije mogla da izađe na kraj sa mladom Srpkinjom
Aleksandra Sasnovič nije mogla da izađe na kraj sa mladom Srpkinjom foto: EPA/Sergei Ilnitsky

I onda pomalo čudan treći set, u kome relatnivno brzo Srpkinja uz veliku dominaciju na terenu stiže do 5:2 i kada su svi očekivali završni udarac, kao da se uplašila pobede i stala,što je Sasnovič iskoristila da stigne do izjednačenja.

Ali tada je Olga pokazala kako brzo uči, pa je sve ono što nije znala da uradi u prethodnom setu sada primenila na terenu, napravila brejk i onda odservirala za pobedu i najveći uspeh karijere.

Olga Danilović u finalu igra protiv vršnjakinje Anastasije Potapove
Olga Danilović u finalu igra protiv vršnjakinje Anastasije Potapove foto: Profimedia

Posebno će biti interesantno finale, jer će se u njemu po prvi put na WTA turu sastati dve igračice koje su rođene u ovom veku i ovom milenijumu.

Olga je 2001. godište, a njena protivnica u borbi za trofej Anastasija Potapova je nekoliko meseci mlađa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.