Mogu da mu daju milijarde, ali Novak nikada neće reklamirati kladionice i alkohol!

Njegov menadžer otkriva

Mogu da mu daju milijarde, ali Novak nikada neće reklamirati kladionice i alkohol!

Srpski teniser je na početku karijere imao mnogo problema kako bi pronašao sponzore zbog zemlje iz koje dolazi, a sada ne može da živi od ponuda
Objavljeno:

Priča o proboju Novaka Đokovića u vrh svetskog tenisa je prilično poznata, međutim, uvek se pojave neki novi detalji o toma sa kakvim se sve poteškoćama susretao sada najbolji teniser sveta na putu ka planetarnom uspehu. Dobro se zna koliko je tenis skup sport i da su neophodni jaki i bogati sponzori koji će stati uz igrača. I dok se sada najveće svetske kompanije utrkuju da sponzorišu srpskog tenisera, nekada je bilo gotovo nemoguće naterati nekoga da uloži novac u Novaka. To je u intervjuu, koji su prenele "Novosti", otkrio menadžer prvog reketa sveta, Edoardo Artaldi, koji brine o njemu od 2011. godine i putuje sa njim kad god mu obaveze dozvole.

- Nole je od starta bio u teškom položaju, jer dolazi iz siromašne zemlje pogođene ratovima. Nije mogao da računa na podršku jakih kompanija iz svoje države kao što je to bilo sa Federerom ili Nadalom. Imidž Srbije u svetu nije bio dobar zbog ratova. Morao je da pokaže deset puta više na terenu i van njega kako bi postao interesantan kompanijama - ispričao je Artaldi.
Reuters/Aly Song
Na čuđenje mnogih Novak Đoković je 2011. godine odlučio da ne odabere neku od najjačih svetskih kompanija za generalnog sponzora, već za brend koji je "u povoju" i za koji mnogi nisu čuli i koji je on proslavio - "Uniklo" iz Japana. - Oni su bili skroz van tenisa i tokom turnira u Indijan Velsu, posle zemljotresa koji je pogodio Japan, Novak je izašao na teren sa porukom podrške japanskom narodu. Vlasnik "Unikloa" Tadaši Janai je to video i pitao se ko je taj dečko, a kada je čuo da se bavi humanitarnim radom i pomaganjem deci, rekao da želi da on bude ambasador kompanije. Nisu u pitanju bili teniski, već ljudski kvaliteti. Zato i danas kompanije koje rade sa Novakom učestvuju u njegovim humanitarnim akcijama.

Mnoge kladionice ili poker firme ili one koje se bave proizvodnjom alkohola su ga želele za zaštitno lice, ali njegov odgovor je uvek bio: "Mogu da mi daju milijarde, ali ja imam odgovornost kao svetski broj 1 Novosti

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.